TATLISU
okuma süresi: 6 dak.

Tatlısu'da yasadışı çevre tahribatı iddiası: "Belediye kumsaldan 100 kamyona yakın kum alıp sattı"

Tatlısu'da yasadışı çevre tahribatı iddiası: "Belediye kumsaldan 100 kamyona yakın kum alıp sattı"

Kıbrıs Postası'na ulaşan Tatlısu sakinlerinden Memduh Bora Özkeser, Tatlısu Belediyesi'nin bölgedeki özel çevre koruma alanı olan kumsaldan aldığı kumu sattığını iddia etti.

Yayın Tarihi: 14/04/18 09:33
okuma süresi: 6 dak.
Tatlısu'da yasadışı çevre tahribatı iddiası: "Belediye kumsaldan 100 kamyona yakın kum alıp sattı"
A- A A+
  • aklaşık olarak 8-9 aydan beri Tatlısu Belediyesi'nin 100 kamyona yakın kum alarak sattığını iddia eden Özkeser, yasal olarak alınan kum için devlet tarafından verilen fiş olması gerektiğini belirterek, "Kum yasal olarak temin ediliyorsa, Belediye Başkanı fişini göstersin" dedi.
  • Kıbrıs Postası'nın ulaştığı Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ise belediyenin söz konusu kumsaldan yaklaşık 3 kamyon kumu kamu hizmeti amacıyla acil şekilde kum temini gerektiği için aldığını belirterek, kum alımının bilgisi dışında gerçekleştiğini iddia etti.
  • İddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Orçan, söz konusu suçlamaların siyasi amaçlı olarak yapıldığını belirterek, "Tatlısu bölgesini bizden daha fazla kimse koruyamaz. Bir defa acil olduğu için kum alındı. Ancak bir daha alınmayacak. Bu suçlamaların siyasi amaçlı yapıldığını düşünüyorum" dedi.

KIBRIS POSTASI - Cansu YARIŞAN

Tatlısu sakinlerinden Memduh Bora Özkeser, Zambak Tatilköyü'ne yaklaşık olarak 900 metre uzaklıkta bulunan, kaplumbağaların yumurtlama bölgesi olanve özel çevre koruma alanı içerisinde bulunan kumsaldan Tatlısu Belediyesi'nin yaklaşım 100 kamyon kum alarak sattığını iddia etti.

İddialara yanıt veren Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve siyasi amaçla yapıldığını belirterek, belediye yetkililerinin kendi bilgisi dışında acil olarak kum temin etmesi gerektiği için kamu hizmeti amacıyla 3 kamyon kum aldığını ve söz konusu durumun bir daha tekrarlamayacağını söyledi.

ÖZKESER: "BELEDİYE 100 KAMYONA YAKIN KUM ALDI"

Kıbrıs Postası'na ulaşan Tatlısu sakinlerinden Memduh Bora Özkeser Tatlısu Belediyesi'nin özel çevre koruma bölgesi olan Tatlısu Zambak Tatilköyü yakınlarında bulunan kumsaldan yasadışı bir şekilde 100 kamyona yakın kum aldığını iddia etti. Belediye'nin kamyonlarla kum aldığı bölgenin kaplumbağaların yumurtlama bölgesi olduğu ve özel çevre koruma bölgesi olduğunu belirten Özkeser, belediye yetkililerini konuyla ilgili uyarmalarına rağmen, yasadışı şekilde kum alımına devam ettiklerini iddia etti.

"HEM YASADIŞI ŞEKİLDE KUM ALIYOR HEM DE BÖLGE SAKİNLERİNE SATIYOR"

Yasadışı uygulama ile ilgili polise ve ilgili kaymakamlıklara şikâyette bulunduğunu belirten Özkeser, Çevre Koruma Dairesi'ne de şikâyetlerini bildirdiğini söyledi. Yaklaşık olarak 8-9 aydan beri Tatlısu Belediyesi'nin 100 kamyona yakın kum alarak sattığını iddia eden Özkeser, belediyenin temin ettiği kumu aldığı bölgeden elinde makbuz olması gerektiğini belirtti ve şöyle konuştu:

"Belediyenin bölgeye temin ettiği kumdan ben de aldım. Kumu talep ettiğim zaman nakliyesinin çok kısa sürede gerçekleşmesiyle kumun Tatlısu bölgesinden alındığını tahmin ettim ve bu işin peşine düştüm. Aldığım faturada 1 kamyon kumun ücreti 522 TL olarak belirtildi. Normal şartlarda kumun temini Orman Dairesi'nin belirttiği bölgelerden alınarak yapılır. Ancak belediye hem yasadışı şekilde kum alıyor hem de bölge sakinlerine satıyor. Eğer satılan kum yasal şekilde temin ediliyorsa belediye devletten aldığı tek bir fişi göstersin" dedi.

"ÇEVRENİN BU ŞEKİLDE TAHRİP EDİLMESİNE GÖZ YUMMAK DOĞRU DEĞİL"

Özkeser, kendisinin kum alınan kumsalda 1 yıl boyunca gönüllü olarak temizlik yaptığını ve kumsalın bu şekilde tahrip edilmesine göz yummak istemediğini dile getirerek, belediyenin kum teminini yasal yollarla yapması gerektiğini ve doğayı tahrip etmemesi gerektiğini kaydederek, "Çevre Koruma Dairesi ihbarımı dikkate almadı. Çevrenin bu şekilde tahrip edilmesine göz yummak doğru değil. Gereğinin yapılmasını istiyorum. Ben yaklaşım 1 yıldır o kumsalda temizlik çalışmaları yaptım. Kaplumbağaların yumurtlama alanı olan kumsaldan kum alınması doğal yaşama zarar veriyor. Eğer böyle devam ederse ben kendi imkânlarımla bölgeyi tellemeyi düşünüyorum.

ORÇAN: "3 KAMYON KUM ALINDI"

Kıbrıs Postası'nın ulaştığı Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ise belediyenin söz konusu kumsaldan yaklaşık 3 kamyon kumu kamu hizmeti amacıyla acil şekilde kum temini gerektiği için aldığını belirterek, kum alımının bilgisi dışında gerçekleştiğini iddia etti.

"YASAL MI TARTIŞILIR ANCAK O KUMSALDAN BAŞKALARI DA KUM ALIYOR"

Orçan, yurtdışında olduğu bir dönemde belediye personelinin su boru hatlarını kapatmak maksadıyla 3 kamyon kum aldığını belirterek, personeli konuyla ilgili uyardığını söyledi. Belediyenin kumsaldan aldığı kumu satmadığını belirten Orçan, alınan kumun kaplumbağaların yumurtlama alanı içerisinde olmadığını belirterek, "Yasal mı tartışılır ancak o kumsaldan başkaları da kum alıyor. Belediyenin oradan aldığı kumu satma gibi durumu söz konusu değil. Ben yurtdışında olduğum bir zaman geçen haftalar içerisinde su boru hattını acil olarak kapatmak gerektiği için belediye yetkilileri oradan 3 kamyon kum aldı. Ancak arkadaşları uyardım bir daha oradan kesinlikle kum alınmayacak. Kumun alındığı bölge kaplumbağaların yumurtladığı bölgeye uzak bir bölge. Doğal yaşamı tahribat söz konusu değil" şeklinde konuştu.

"SUÇLAMALAR SİYASİ AMAÇLI YAPILIYOR"

İddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Orçan, söz konusu suçlamaların siyasi amaçlı olarak yapıldığını belirterek, "Tatlısu bölgesini bizden daha fazla kimse koruyamaz. Bir defa acil olduğu için kum alındı. Ancak bir daha alınmayacak. Bu suçlamaların siyasi amaçlı yapıldığını düşünüyorum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.