Derinya kapısı barış ve karşılıklı diyalog adına açılmış büyük bir fırsat penceresidir

Yayın Tarihi: 19/05/15 08:39
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Suriçi esnafı Kepenk kapatarak mücadeleye ayrı bir ruh katmış herkese örnek olmuş eyleme katılan esnaf arkadaşlarıma, Mağusa halkına, sivil toplum örgütlerine, Mağusa İnsiyatifine, Antique Famagusta Foundation / Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Canaltay'a katılan sendikalara, siyasi partilere, kapıların açılması için uzun zamandır kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışıp yaptığı eylemlerle farkındalıklar yaratan Yeni Kıbrıs Partisine, Mağusa Belediye Başkanına ve sınırın öte yanında kapının açılması için eş zamanlı olarak eylem yapan Rum sivil toplum örgütlerine kısaca tüm katılımcılara teşekkür ediyorum Mağusa Suriçi esnafı bu tarihi kente karşı olan sorumluluğunu yerine getirmiştir ilk adım atılmış Derinya kapısının açılması, bölünmüşlüğe son vermek, bölünmüş iki kent den biri olan Mağusa'nın birleştirilmesi için halk akın akın Derinya kapısına akmış Polisin yolu kasten araç trafiğine kapatarak insanları o sıcakta eziyet ederek 1 KM den fazla yürümek zorunda bırakmasına rağmen insanlarımız yürümüş eylem yerinde yerini almıştır. Herkesi kutluyorum...

Derinya kapısının açılması güneyde yıl boyunca civar bölgelerde konaklayan iki milyon turistin önemli bir bölümü Mağusa'daki tarihi eserleri görmek için kuzeye geçecek, sadece turizm patlaması yaşanmakla kalmayacak, her esnaf her kesim para kazanacak, açılacak olan kapıyla barışın kapısı da açılmış olacak, sosyal ve ekonomik ilişkiler geliştirilerek herkes kazanacaktır. Böylece liderlerin barış görüşmelerine de dolaylı olarak katkı konmuş olup, adayı birleştirmek için yapılan görüşmelerin ruhuna da uygun bir icraat yapılacaktır. Örneğin Arasta'da Lokmacı kapısı açılınca daha önce sıfır olan ekonomik değer, Lokmacı kapısının açılmasıyla ilk yıl 42 milyon euro gibi bir rakama ulaşmış, oralarda şimdi hava parasına bile dükkan bulmak imkansızlaşmıştır. Oradan her gün halk da geçmiştir, binlerce turist de geçmiştir. Yani bölünmüş kent Mağusa'daki Derinya kapısı aynen bir diğer bölümüş kent Lefkoşa'daki Lokmacı kapısına benzer biçimde barış ve karşılıklı diyalog adına açılmış büyük bir fırsat penceresidir. Görmek isteyene ve samimi olana tabii ki!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Yılmaz PARLAN yazıları