İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Ertuğruloğlu: "Ciddiye almıyorum"

Ertuğruloğlu: "Ciddiye almıyorum"

Dışişleri eski Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Rus eski General'in Kıbrıs'ı vurma ihtimaline ilişkin yaptığı açıklamayı ciddiye almadığını ifade etti.

Yayın Tarihi: 15/04/18 09:00
okuma süresi: 2 dak.
Ertuğruloğlu: "Ciddiye almıyorum"
A- A A+

KIBRIS POSTASI - Ertuğrul SENOVA

ABD, İngiltere ve Fransa'nın, Suriye'deki kimyasal silah tesislerine yönelik hava saldırısına, Kıbrıs'ta bulunan İngiliz üslerinden Ağrotur'dan da Tornado tipi 4 jet uçağı katkı koydu.

Konuyla ilgili "Eğer Rus kanı dökülürse, Moskova aynı ölçüde karşılık verir" diyen Rus Eski General Evgeny Buzhinsky, İngiltere'nin Akdeniz'deki askeri varlığını bombalayabileceğini söyledi. BBC'nin "Moskova Kıbrıs'ı vurur mu?" sorusu üzerine konuşan eski Rus General, bunun ihtimal dâhilinde olduğunu ifade etti.

Buzhinsky'nin açıklaması üzerine Kıbrıs Postası'nın görüşünü aldığı Dışişleri eski Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, yapılan açıklamayı ciddiye almadığını, Rusya'nın Kıbrıs'ı vurması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi.

Yaşanan müdahale ve verilecek olası cevap nitelikli hamlelere ilişkin de değerlendirmede bulunan Dışişleri eski Bakanı Ertuğruloğlu, gidişatın daha da kötüye gitmesini veya olayların büyümesini olası görmediğini ve gerginliği yaratan ülkelerin, ortak bir paydada, akıl yoluyla buluşabileceğini umduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Suriye'ye yapılan hava saldırısına ilişkin, "Tüm insanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz" açıklamasının, dövizdeki durdurulamaz artışa bir etkisi olup olamayacağına ilişkin soru üzerine de konuşan Ertuğruloğlu, bu beklentiyi "Fazla" olarak yorumladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.