DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Barış yemeği öncesi üslerde savaş mesaisi

Barış yemeği öncesi üslerde savaş mesaisi

Liderler Kıbrıs'ta çözüm ihtimalinin kalıp kalmadığını konuşmak için uzun bir aradan sonra yemekte buluşmaya hazırlanırken, garantör İngiltere Kıbrıs'taki egemen üslerinde savaş mesaisi yaptı.

Yayın Tarihi: 15/04/18 11:06
okuma süresi: 3 dak.
Barış yemeği öncesi üslerde savaş mesaisi
A- A A+

KIBRIS POSTASI - Ertuğrul ŞENOVA - Cansu YARIŞAN

Operasyonun yüzde yüz başarıya ulaştığın açıklayan Amerika ile Fransa füzelerle, İngiltere ise savaş uçaklarıyla, Suriye'nin başkenti Şam ile Hama, Humus, Dera ve Süveyda kentlerine yönelik "tek seferlik" olduğu açıklanan hava saldırısı düzenledi… Suriye'nin 30 yıllık hava savunma sistemleri ile 103 füzeden 71'ni önlediği belirtilirken Humus'taki hedeflerin Kıbrıs'taki İngiliz Üslerinden kalkan uçaklarla vurulduğu belirtildi.

"Eğer Rus kanı dökülürse, Moskova aynı ölçüde karşılık verir" diyen Rus Eski General Evgeny Buzhinsky, İngiltere'nin Akdeniz'deki askeri varlığını bombalayabileceğini söyledi. BBC'nin "Moskova Kıbrıs'ı vurur mu?" sorusu üzerine konuşan eski Rus General, bunun ihtimal dâhilinde olduğunu ifade etti.

İngiliz Daily Mail Gazetesi'nde yayınlanan habere göre, Kremlin'in Suriye'ye yapılan saldırının sorumlusunun İngiltere olduğuna kanaat getirdiği ve İngiltere'nin Akdeniz'deki askeri varlıklarının artık Moskova'nın hedefinde olduğunu belirtildi.

Rusya'nın Kıbrıs'ı vurma ihtimaline ilişkin Kıbrıs Postası'na konuşan Ortadoğu Uzmanı Gazeteci-Yazar Hüsnü Mahalli, bu durumun kısa vadede Kıbrıs'a yansıyabileceğini düşünmediğini belirterek, "Ama bir kenara yazılır ve gereği yapılır. Devletler, ani, fevri ve duygusal davranmaz" vurgusunda bulundu.

Mahalli, "İlle de vurarak karşılık olmasa da, mutlaka karşılık verilir" yorumunda bulundu.

Suriye'ye gerçekleştirilen askeri operasyonu başlatanın ABD, İngiltere ve Fransa olduğunu ifade eden Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Sözen ise Kıbrıs Cumhuriyeti'ndeki üslerin 1960'da yapılan anlaşmaya göre İngiliz egemen toprakları olduğunu ve operasyona dâhil olan jetlerin Kıbrıs Cumhuriyeti'nin operasyona dâhil olduğu anlamına gelmediğini söyledi.

Buzhinsky'nin açıklaması üzerine Kıbrıs Postası'nın görüşünü aldığı Dışişleri eski Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, yapılan açıklamayı ciddiye almadığını, Rusya'nın Kıbrıs'ı vurması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi.

Rum Yönetimi askeri harekâtta Kıbrıs FIR hattı ve hava sahasının kullanılmadığını açıklarken KKTC Dışişleri ise "KKTC karasuları ve sahilleri herhangi bir güvenlik tehlikesiyle karşı karşıya değildir" açıklaması yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.