İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"Müzakereler kaldığı yerden ve Guterres çerçevesi temelinde başlamalı"

"Müzakereler kaldığı yerden ve Guterres çerçevesi temelinde başlamalı"

Sol Hareket bugün yazılı bir açıklama yaparak, müzakerelerin kaldığı yerden ve Guterres çerçevesi temelinde başlaması gerektiğini kaydetti.

Yayın Tarihi: 15/04/18 10:21
okuma süresi: 2 dak.
"Müzakereler kaldığı yerden ve Guterres çerçevesi temelinde başlamalı"
A- A A+
"Sol Hareket adına açıklamada bulunan Abdullah Korkmazhan, 16 Nisan Pazartesi yemekte bir araya gelecek olan her iki lidere çağrıda bulunarak, müzakerelerin kaldığı yerden ve Guterres çerçevesi temelinde yeniden başlaması talebinde bulundu.

BM Genel Sekreterinin Crans-Montana zirvesinde çizdiği çerçevenin erken ve kapsamlı çözüm için yol haritası olduğunun altını çizen Korkmazhan, "Her iki lider de Guterres çerçevesi dışında hareket etmemeli, bu çerçevenin dışında taleplerde bulunmamalıdırlar. Özellikle müzakerelerin yeniden başlaması için sürekli ön koşullar sunulmasına son verilmelidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya çağrıda bulunarak, erken federal çözümün Kıbrıslı Türkler açısından hayati derecede önemli olduğunu ve toplumun federal çözüm yanlısı iradesinin güçlü bir şekilde devam ettiğini hatırdan çıkarmamasını isteyen Korkmazhan, Kıbrıslı Türkler açısından federal çözümden başka gidilecek yol bulunmadığını yineledi.

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların büyük bir çoğunluğunun çözümsüzlüğe karşı olduğunu, karşılıklı suçlama oyunları ve söz düellosundan bıktıklarını kaydeden Korkmazhan, "Toplumlarımız artık Kıbrıs sorunu ile birlikte yaşamak istemiyorlar. Liderlere düşen görev artık sonuca, yani kapsamlı çözüme ulaşmaktır" dedi."
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.