DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Japonya ve Çin Dışişleri Bakanları 9 yıl sonra ilk kez görüştü...

Japonya ve Çin Dışişleri Bakanları 9 yıl sonra ilk kez görüştü...

Japonya ve Çin Dışişleri Bakanları: "Ticaret savaşının uluslararası ekonomiye etkisi çok büyük olur" şeklinde açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 16/04/18 13:37
okuma süresi: 2 dak.
Japonya ve Çin Dışişleri Bakanları 9 yıl sonra ilk kez görüştü...
A- A A+
Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin ile 3. en büyük ekonomisi Japonya'nın dışişleri bakanları Tokyo'da bir araya geldi.

Diplomatlar ticaret savaşı konusunda ortak anlayışa sahip olduklarını belirterek "Hangi ülke buna neden olursa olsun, bunun, uluslararası ekonominin refahı üzerinde etkisi çok büyük olacaktır" açıklaması yaptı.

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono, pazartesi günü Çin'in en üst düzey diplomatı, Devlet Konseyi üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi ile Tokyo'da görüştü.

Ziyaret ile iki ülke arasında 8 yıl sonra ilk kez yüksek düzeyli ekonomik görüşmelere geri dönülürken, Kono 9 yıl sonra Çinli mevkidaşı ile ilk kez ikili olarak görüşmüş oldu.

Kono görüşmenin ardından yaptığı açıklamada iki ülkenin, bir ticaretin savaşının dünya ekonomisi için ciddi sonuçları olacağı konusunda mutabık kaldığını duyurdu.

Japon bakan "Hangi ülke buna neden olursa olsun, bir ticaret savaşının uluslararası ekonominin refahı üzerinde çok büyük etkisi olacağı konusunda ortak anlayışa sahibiz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.