TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

Ataoğlu: "Amacımız otel doluluklarımızı yüzde doksanlara ulaştırmak"

Ataoğlu: "Amacımız otel doluluklarımızı yüzde doksanlara ulaştırmak"

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği'nin düzenlediği 2018 Turizm sezonu açılış kokteyline katıldı.

Yayın Tarihi: 19/04/18 18:00
okuma süresi: 4 dak.
Ataoğlu: "Amacımız otel doluluklarımızı yüzde doksanlara ulaştırmak"
A- A A+
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), dün akşam Girne Dome Otel'de, 2018 Turizm Sezonu açılış kokteyli düzenledi.

Kokteyle, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, KITOB Başkanı Fethi Özboğaç KITSAB Başkanı Erkan Kilim, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr.Ahmet Savaşan, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu üyeleri, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu üyeleri,Casino İşletmecileri Birliği, Sanayi Odası, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Temsilcileri ve Bakanlık yetkilileri katıldı.

Gecede konuşan KITOB Başkanı Fethi Özboğaç, Kuzey Kıbrıs'ın, 10 Bin yıllık tarihi mirası 300 gün güneş gören iklimi, denizleri doğal güzellikleri ve zengin kültürüyle, Akdeniz'in ortasında, dünyada en çok tatil anlayışı olan Avrupa'nın yanıbaşında yer alan bir turizm ülkesi olduğunu ifade etti.

Ükede,ne tür bir turizm yapılacağı sorusunun büyük önem taşıdığını belirten Özboğaç, gelecek nesillerin doğasıyla, tarihiyle kültürünü koruyan sürdürülebilir turizm yapabilmesinin, sürdürülebilir vadeli stratejiler ve planlarla mümkün olabileceğini söyledi.

Başarılı bir turizm için tanıtım , ulaşım ağırlama alanlarında etkin olmaktan geçtiğini kaydeden Özboğaç,internet teknolojisinin de gelişmesiyle turizmde rekabetin arttığını söyledi.

Turizmde, tanıtımda farkılık yaratılması gerektiğini belirterek, Güney Kıbrıs'ın tantıma mitolojik hikayeleri başarıyla kullandığını söyleyen Özboğaç her destinasyonun hikayesiyle pazarlanması gerektiğini dile getirdi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da gecede yaptığı konuşmada, ülke turizminin vazgeçilmezi olan otellerin turizm haftası içerisinde böyle güzel bir organizasyonu yapmasından ve turizm paydaşlarını biraraya getirmesinden büyük bir mutululuk duyduğunu ifade etti.

"Amacımız aslında ne kadar da turizm sezonunu ortadan kaldırıp,turizmi yıla yaymak olsa da yaz aylarına giriliyor olması ülke turizmimizin en parlak zamanını yaşıyor olmamız bu organizasyonu anlamlı kılıyor" diyerek sözlerine devam eden Ataoğlu, tüm çalışmalarının otellerdeki yaz aylarındaki doluluk oranını 12 ayaya yaymak ve kitle turizminin yanında alternatif turizm çeşitlerinin de ülkeye kazandırarak dolulukların yıl boyu yüzde 80 ler yüzde 90 lar oranında olması adına olduğunu söyledi.

Oteller ve sunulan hizmet konusunda, Kuzey Kıbrıs otellerinin, Güney kıbrısı geride bıraktığını dile getiren Ataoğlu, bakanlık olarak ülke turizmini yurtdışında tanıtmak içinbirçok çalışma yaptıklarını anlattı.

Güney'deki yatak sayısıyla kuzeydeki yatak sayısı arasında ciddi bir fark olduğunu dile getiren Ataoğlu, ülkemizde, yatak kapasitesinin kısa süre içinde 4 bin daha artacağını söyledi.

Yatak kapasitesinin ve tanıtımın çalışmalarının ,turizm sektörü ve ekonomisine değer katacağını ifade eden Ataoğlu, alternatf turizm modellerini çeşitlendirmek, turizmin gelecek 10 yılını belirlemek ve planlamasını yapmak için çalıştıklarını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.