EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Gemi finansmanı Kıbrıs'ın deniz nakliyatının daha iyi gelişmesi için bir teşviktir

Gemi finansmanı Kıbrıs'ın deniz nakliyatının daha iyi gelişmesi için bir teşviktir

Güney Kıbrıs Denizcilik Müsteşarı Natasa Pilides, gemi finansmanının Kıbrıs'ın deniz nakliyatının özellikle Limasol limanının özelleştirilmesi ve Münhasır Ekonomik Bölgede hidrokarbon keşfinden sonra daha iyi gelişmesi için bir teşvik olduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 26/04/18 08:42
okuma süresi: 2 dak.
Gemi finansmanı Kıbrıs'ın deniz nakliyatının daha iyi gelişmesi için bir teşviktir
A- A A+
Çarşamba günü Limasol'da 2. Yıllık Marine Money Kıbrıs Forumu'nda konuşan Pilides, açık deniz/offshore keşif, gaz ve petrol üretimi, ayrıca karaya naklinin, özel gemi ve ekipman, özel destek hizmetleri tedariki gerektirdiğini söyledi.

Natasa Pilides, "Levant, Kuzey Adriyatik ve Karadeniz kıyıları boyunda yer alan çeşitli deniz nakliyat piyasalarına, ayrıca Akdeniz boyunca ana hat derin deniz ticaretine doğrudan ve kolay erişimle Kıbrıs'ın ana bölge ulaşım merkezi olarak durumunun güçlendirerek en kısa sürede Doğu Akdeniz bölgesinde bir enerji merkezi olacağını umuyoruz" şeklinde konuştu.

Pilides, Bakanlıkta olabilecek her şekilde sadece ekonomi için değil daha da önemlisi, deniz nakliyatı sektöründe faaliyet gösteren Kıbrıs'ta tek tek her şirket için de bu toplanmayı artırmayı amaçladıklarını duyurdu.

Kıbrıs Menkul Kıymetler Komisyonu Başkanı (CySEC) Demetra Kalogerou da yaptığı konuşmada, son yıllarda müşterek yatırım planları, fon yönetimleri ve yönetsel hizmet sağlayıcılar dâhil uzman şirket ve ürünlerin genişletilmesi için denetim yollarının artırıldığını kaydetti.

Kalogerou CySEC'in müşterek yatırıma ve varlık yönetim sektörüne büyük önem verdiğini, bu çalışmaların Kıbrıs'ı uluslararası bir hizmetler merkezi olarak oluşumunu güçlendirdiğini belirtti.

Kalogerou, CySEC'in çabalarının, Kıbrıs'ta tüm yatırım fonu rejimini daha da cazip hale getirme, çeşitli değişiklikleri teşvik etme yönünde olduğunu vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.