KARPAZ
okuma süresi: 3 dak.

Dipkarpaz Muhtarı Dağ: "Şinya söken tüm kiracılar hapis cezası mı alacak?"

Dipkarpaz Muhtarı Dağ: "Şinya söken tüm kiracılar hapis cezası mı alacak?"

Vakıflar İdaresi ve Çevre Dairesi tarafından haklarında suç duyurusunda bulunulan kiracı ve eşi 30 Nisan Pazartesi günü mahkemeye çıkarılacak.

Yayın Tarihi: 27/04/18 07:40
okuma süresi: 3 dak.
Dipkarpaz Muhtarı Dağ: "Şinya söken tüm kiracılar hapis cezası mı alacak?"
A- A A+
Kıbrıs Postası – Cansu Yarışan

Dipkarpaz Bölgesi'nde Vakıflar İdaresi tarafından tarım arazisi olarak kiralanan ve kiralayan kişilere devlet eliyle Tarım Dairesi tarafından çiftçilere yapıldığı gibi doğrudan gelir desteği sağlanan kiracılardan biri hakkında suç duyurunda bulunuldu.

Kiralanan tarım arazisinde, tarımsal faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla şinya ve azgan bitkilerini söken kiracı hakkında Vakıflar İdaresi ve Çevre Dairesi tarafından suç duyurusunda bulunulması üzerine, kiracı ve eşi Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

"KİRACI VE EŞİ,MAĞUSA AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE YARGILANACAK"

Kıbrıs Postası'na ulaşan Dipkarpaz Muhtarı Cevdet Dağ, 2014 yılından beri Vakıflar İdaresi'nin tarımsal arazi olarak kullanılmak üzere bölge sakinlerinden birine kiraladığı 4'üncü derece sit alanı olan arazide, kiracının tarımsal faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla söktüğü şinya ve azgan bitkileri nedeniyle Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığını söyledi. Dağ, sit alanı olan araziden şinya ve azgan sökülmesinin yasal olmadığı gerekçesiyle 2015'te temizlik amacıyla söktüğü bitkiler yüzünden kiracı ve eşinden Vakıflar İdaresi ve Çevre Dairesi tarafından şikayette bulunulduğunu söyledi. Hakkında şikayette bulunulan kiracı, eşiyle birlikte 30 Nisan Pazartesi günü mahkemeye çıkarılacak.

"TÜM KİRACILAR HAPİS CEZASI MI ALACAK?"

Vakıflar İdaresi'ne ait sit alanının bölgede yaşayanlara tarımsal faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla yıllardır kiralandığını belirten Dağ, arazileri kiralayan tüm kiracıların kiraladıkları arazilerde temizlik yaptıklarını kaydederek, sadece söz konusu kiracı hakkında şikayette bulunulmasını eleştirerek, "Bölgedeki 1'inci derece ve 2'nci derece sit alanları da tarım amaçlı kiralanıyor ve buralarda da bitkiler temizlenerek tarımsal faaliyetler yapılıyor.

4'üncü derece bir sit alanı olan arazide tarımsal faaliyet yapılması amacıyla bitkiler söküldü, temizlik yapıldı diye sadece bir kiracı hakkında şikayette bulunulması anlamsız. Söz konusu kiracıdan şikayette bulunulmasının nedenini araştırdığım zaman Çevre Dairesi ve Vakıflar İdaresi arasındaki bir anlaşmazlık olduğu gerekçesi ortaya çıktı. Bu durumda diğer arazi kiracılarının da arazilerde yaptığı temizlik çalışmaları araştırılması gerektiği sonucu ortaya çıkıyor. Yani orada tarımsal faaliyet sürdüren tüm kiracılar hakkında şikayette bulunulup, tüm kiracılar hapis cezası mı alacak?" şeklide konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.