ADVERTORİAL
okuma süresi: 4 dak.

Vitamin nedir? Vitaminler ve görevleri nelerdir?

Vitamin nedir? Vitaminler ve görevleri nelerdir?

İnsan sağlığını hem fiziksel hem de zihinsel olarak dış etkenlere karşı koruma sağlayan bileşenlere <strong>vitamin</strong> adı verilmektedir.

Yayın Tarihi: 09/05/18 02:17
okuma süresi: 4 dak.
Vitamin nedir? Vitaminler ve görevleri nelerdir?
A- A A+
Vitaminler vücuda tüketilen gıdalar ile birlikte alınmaktadır. Sebze ve meyvelerde bulunan vitaminlerin vücuda alınması birçok hastalığa karşı vücudun korunmasını sağlar. Doğal içerikli vitamin life ile bu vitaminlerin hepsini vücudunuza alabilirsiniz.

Vitaminler ne işe yarar?

Bilinen 30 vitamin dışında ayrıca minerallerde vücut sağlığını korumada etki göstermektedir. Her vitamin vücutta farklı bir bölgenin korunmasını ve sağlıklı olmasını sağlar. Besinlerden doğal olarak alınabilen bu vitaminler çocuk gelişiminde büyük bir yapı taşı olarak görülür. Yetişkinlerde ise daha çok sağlıklı vücudu korumaya yardımcı olur.

Vitaminlerin görevleri nelerdir?

  • Vücuda alınan her bir vitaminin vücutta farklı bölgelerde görevleri bulunmaktadır. Bu görevlerin eksik yada yetersiz yapılması vücutta sağlık sorunlarına neden olabilir. Vücutta depolanan ve depolanamayan vitaminler bulunmaktadır. Bu vitaminler yağda ve suda çözünür şekilde ikiye ayrılır.
  • A, D,E ve K vitaminleri vücutta depolanabilen vitaminlerdir. Diğer vitaminler ise günlük olarak alınması gereken vitaminlerdir.
  • A vitamini cilt ve dokuların yenilenmesi görevini görmektedir. Bağışıklık sisteminin de güçlenmesini sağlayarak hastalıklara karşı vücudun direnç göstermesine yardımcı olur. Kanser türlerine karşı koruyucu etkiye sahiptir.
  • B1 ve B6 vitaminleri beyin sağlığında önemli bir yere sahiptir. Özellikle vücudun proteinleri daha iyi kullanmasını sağlayarak hafızayı güçlendirir ve unutkanlığı giderir. Bunun yanı sıra depresyon önleyici etkileri sayesinde kişi kendini daha rahat hissedebilmektedir. B6 vitaminin diğer bir özelliği ise seks hormonlarını harekete geçirmesidir. Bu hormonların üretimini dengeler.
  • K vitamini kanın pıhtılaşmasını sağlayarak herhangi bir kesik yada yaralanmada kişinin kanında pıhtılaşma yapar. Bunun yanı sıra çok fazla damarlarda sıvı halde kanın dolaşmasına engel olur.
  • C vitamini bağışıklık sistemi için en çok tüketilmesi gereken vitaminlerden biridir. Vücut direncini arttırarak hastalıklara karşı koruyucu görev görür. Kemik sağlığı için de son derece önemli vitaminlerden biridir.
  • D vitamini kemik sağlığı için en çok alınması gereken vitaminlerden biridir. Doğal olarak güneşten alınabilen bu vitamin takviye olarak da vücuda alınabilmektedir.
  • E vitamini hücre yenilemesi sağlayan bu vitamin tüm vücutta hücrelerin bölünmesini ve çoğalmasına yardımcı olur. Vücutta su ve yağ birikiminin de dengelenmesini sağlayarak hasarlı hücrelerin onarımına yardımcı oluyor.

Vitamin kaynakları nelerdir? Vitaminler nereden alınır?

İnsan vücudu için gerekli olan vitaminlerin vücuda alınması için gıdaların düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir. Vitamin eksikliği birçok hastalığın meydana gelmesine neden olduğu için düzenli olarak kan testlerinin yapılarak vitamin değerlerine bakılmalıdır. Hastalıklara karşı vücudun direnç göstermesini sağlayan vitaminlerin küçük yaşlardan itibaren yeteri miktarda tüketilmesi gerekir. Vitamin eksiklikleri kişinin beden ve zihin sağlığını olumsuz yönde etkiler. Günlük alınması gereken vitamin miktarlarının besinlerden alınarak vücut sağlığı korunabilmektedir. Hangi besinde ne kadar vitamin olduğu konusunda bilgi sahibi olunmalıdır. Böylece alınması gereken vitamin miktarı vücuda daha rahat alınabilir. Ayrıca vitamin life kullananlar bu üründen gerekli vitaminleri vücutlarına aldıklarını belirtmektedirler. Sizler de bu şekilde sağlığınız için gerekli vitaminleri vücudunuza alabilirsiniz. :::
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.