İNGİLTERE
okuma süresi: 4 dak.

Türkçeyi yaşatanlara ödül... KKTC Londra Temsilcisi: "Ana dilini öğretmek her anne ve babanın görevidir"

Türkçeyi yaşatanlara ödül... KKTC Londra Temsilcisi: "Ana dilini öğretmek her anne ve babanın görevidir"

İngiltere'de Türkçe eğitim veren en önemli kurumlardan biri olan Türk Aile Birliği'ne bağlı Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu 35'inci kuruluş yılını balo ile kutladı.

Yayın Tarihi: 10/05/18 10:07
okuma süresi: 4 dak.
Türkçeyi yaşatanlara ödül... KKTC Londra Temsilcisi: "Ana dilini öğretmek her anne ve babanın görevidir"
A- A A+

Kutlamada konuşan KKTC Londra Temsilcisi, Büyükelçi Zehra Başaran "En başta düşen görev çocuklarına her zaman Türkçe konuşmalarıdır. Usanmadan yılmadan Türkçe konuşmaktan vazgeçmeden ana dilini öğretmek her anne ve babanın görevidir" ifadelerini kullandı.

Londra'nın Tottenham bölgesindeki RegencyBanquetingSuite'de düzenlenen 'Türkçenin 35. Yıl Balosu'na KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran, KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar, Türkiye'nin Londra Eğitim Müşaviri Hasan Ünsal, KKTC Eğitim Ataşesi Gülgün Özçelik, İngiltere Türk Dili Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Necmi Hasanoğlu, Enfield Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Çetinkaya, İngiltere Türk Futbol Federasyonu Başkanı Kemal Soyer, İngiltere ADD Başkanı Jale Özer, Britanya Türk Kadınları Derneği Başkanı Maviş Fuchs, Kıbrıs Türk Toplum Merkezi Başkanı Niyazi Enver, Çanakkale Anma Platformu Başkanı Servet Hassan, Londra'nın Melekleri Derneği Başkanı Nurten Mehmet, eğitim camiası temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve eğitime gönül veren seçkin bir kitle katıldı.Ayşegül Bıçkıcı ve Duygu Tağmaç'ın sunuculuğunu üstlendiği kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

BİNLERCE ÖĞRENCİ YETİŞTİRDİLER

Okul Başkanı Sevtap Kemal, merhum eğitimci Ali Rıza Değirmencioğlu tarafından 1983 yılında kurulan okulun, 35 yıldan bu yana aralıksız Türk dili ve kültürü eğitimi hizmetini verdiğini anlattı. Okulun kuruluşundan bu yana geçen süre içerisinde binlerce öğrenci yetiştirdiğini hatırlatan Kemal, "Geçmişte okulumuzda Türkçe eğitim hizmeti alanların bugün çocuklarını okutuyoruz. Ne mutlu bize ki, Türk okullarımız var ve çocuklarımız yabancı bir memlekette asimile olmadan, kendi kültürlerini, dillerini, dinlerini öğrenme imkanına sahipler" dedi.

KKTC LONDRA TEMSİLCİSİ: "ANA DİLİNİ ÖĞRETMEK HER ANNE VE BABANIN GÖREVİDİR"

KKTC Londra Temsilcisi, Büyükelçi Zehra Başaran da, Türk okullarının bu ülkenin belirli koşulları içerisinde özverili bir şekilde ve tamamıyla gönüllü olarak kuşaktan kuşağa gelen çocuklara kapı ve kucak açarak onların Türk dilini ve Türk kültürünü, tarihini, dini ve milli günlerini, bayramlarını, insanlar arasındaki ilişkileri, küçük-büyük arasında sevgi ve saygıyı öğrenmelerine imkan sağladıklarını söyledi.Konuşmasını, "Elleriniz dert görmesin. Mübarek çalışmalarınız artsın eksilmesin" diye sürdüren Başaran, "Biliyorum bizim çocuklarımız ailelerin de katkıları ile başarılı birer insan olarak ortaya çıkmak için çalışıyorlar. Okul aile birlikleri ve eğitimcilerin çocuklara rol model olarak çeşitli meslek gruplarından çeşitli yetişkinleri okullara getirerek neleri nasıl yaptıklarını tanıtması da bence yararlı bir proje olacaktır. Bütün bunlar olurken, ailelere en başta düşen görev çocuklarına her zaman Türkçe konuşmalarıdır. Usanmadan yılmadan Türkçe konuşmaktan vazgeçmeden ana dilini öğretmek her anne ve babanın görevidir" şeklinde konuştu. Başaran, okul başkanı Sevtap Kemal ve eğitim gönüllülerine gösterdikleri fedakarlıktan dolayı teşekkür etti.

DEĞİRMENCİOĞLU: "OKULATATÜRK DEVRİMLERİ ÇİZGİSİNDE HİZMETİNİ YÜRÜTÜYOR"

Okulun kurucusu merhum Ali Rıza Değirmencioğlu'nun eşi Pelin Değirmencioğlu'da kısa bir konuşma yaparak, okulun 1983 yılından bu yana Atatürk devrimleri çizgisinde, toplumun ihtiyaçları doğrultusunda, sevgi, saygı ve sıcak bir ortam içerisinde eğitim hizmetini yürüttüğünü ifade etti.

Kutlama balosu, Londra'nın sevilen sanatçılarının okula destek amaçlı programları ile devam etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.