İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

"Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam" diyerek yürüdüler

"Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam" diyerek yürüdüler

17 Mayıs Organizasyon Komitesi tarafından dün saat 17.30'da, Lefkoşa'da, Dereboyu Suitex önünden başlayarak Surlariçi Uray Sokak'ta son bulan yürüyüş adanın dört bir yanından yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 13/05/18 09:15
okuma süresi: 4 dak.
"Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam" diyerek yürüdüler
A- A A+

• Homofobi, bifobi ve transfobi temelli ayrımcılıkla mücadele etmek ve bu konuda seslerini duyurmak amacıyla "Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam!" sloganı eşliğinde yürüdüler.

• 17 Mayıs Organizasyon Komitesi tarafından dün saat 17.30'da, Lefkoşa'da, Dereboyu Suitex önünden başlayarak Surlariçi Uray Sokak'ta son bulan yürüyüş adanın dört bir yanından yoğun katılımla gerçekleştirildi.

• Birçok sivil toplum örgütü, siyasi, dernek ve vakfın katıldığı yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

Kıbrıs Postası - Cansu Yarışan

17 Mayıs Organizasyon Komitesi ilk kez 2016 yılında "Toplum buna hazır değil" bahanesine karşı "Hazırık!" sloganıyla cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim temelli fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddete karşı eylem günü olan 17 Mayıs Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü'nü düzenlemek adına bir araya gelmişti. Geçtiğimiz yıl ise "Hade Gene!" diyerek yollara dökülmüşlerdi.

Bu yıl ise "Ne kavgamız bitti, ne sevdamız!" diyerek, coğrafyamızda da lezbiyen, gey, biseksüel, trans veintersekslerin (LGBTİ+) hak ve özgürlük mücadelesi için yeniden bir araya geldiler ve 17 Mayıs 1990 tarihinde eşcinselliğin Dünya Sağlık Örgütü'nün ruh hastalıkları listesinden çıkartılmasının yıl dönümü olan bu günü, tüm coşkusuyla kutladılar.

"Ayrımcı davranışlara caydırıcı cezalar getirilmesi gerektiğini bu yıl bir kez daha vurguluyoruz"

Günümüzde, ayrımcı şiddetin tüm öldürücülüğüyle yayıldığını ve yanı başımızdaki savaşların tüm gerici karakteriyle devam etmekte, coğrafyamızda da, ifade özgürlüğü faşist saldırılara maruz kaldığını savunan Komite, "Sözde hoşgörü sahibi olan toplumumuzda değil kişilerin, ilan panolarının bile gey ve lezbiyen olarak açılması sosyal medyada nefret saldırılarına maruz kalmakta, LGBTİ+'ların varlığı kâğıt üzerinde dahi ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır. Homofobik, bifobik, transfobikbaskılar da çıkar uğruna süren savaşlar da, ayrımcı şiddet de ataerkil kapitalist sistemden köklenmekte ve birbirlerini beslemektedir" şeklinde görüşlerini belirterek, yürüyüşün amacını şöyle açıkladı:

"Bu bağlamda, bizler "17 Mayıs Organizasyon Komitesi" bileşeni örgütler ve aktivistler olarak cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim çeşitliliğine ve LGBTİ+ haklarına yönelik inkar politikalarının bir kenara atılması, yasaların bu temelde revize edilmesi ve oluşturulması, yargının eşitlik ve adalet temelinde çalışması, yaptırımların takip edilmesi, homofobik, bifobik, transfobik ve diğer ayrımcı davranışlara caydırıcı cezalar getirilmesi gerektiğini bu yıl bir kez daha vurguluyoruz. Bununla birlikte yasaların ancak toplumsal bir dönüşümle karşılık bulacağını hatırlatarak, aile, sağlık, çalışma ve eğitim politikalarında da çeşitliği kabul eden, radikal değişimler gerektiğini savunuyoruz"

17 Mayıs Organizasyon komitesi

17 Mayıs Organizasyon komitesi ise şöyle; Accept–LGBT Cyprus, Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA), Bağımsızlık Yolu, Baraka Kültür Merkezi, CTP Gençlik Örgütü, Doğu ve Güneydoğu Kültür Derneği, DAÜ-Unicorn, Halkın Partisi-TCEK, Kadın Eğitimi Kolektifi (KEK), Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı, Kuir Kıbrıs Derneği, Girne İnisiyatifi, Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM), Toplumcu Demokrasi Partisi, Yeni Enternasyonalist Sol (NEDA), YKP-Fem ve bağımsız aktivistler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.