ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Liman casusluğu ile suçlanan Akalınlar cezaevine gönderildi

Liman casusluğu ile suçlanan Akalınlar cezaevine gönderildi

Mağusa Limanı ve askeri gemiler ile ilgili gizli belgeleri ele geçirip Güney Kıbrıs'a casusluk yapmakla suçlanan emekli gümrük memuru Cafer Akalınlar teminat şartlarını yerine getiremeyince ceza evine gönderildi.

Yayın Tarihi: 16/05/18 07:35
okuma süresi: 4 dak.
Liman casusluğu ile suçlanan Akalınlar cezaevine gönderildi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

2017- 2018 yılları Limanlar Dairesi'ne bağlı Başkılavuzluk ve Liman Başkanlığı'na ait askeri ve sivil gemi bilgilerinin yer aldığı listeyi ele geçirip Güney Kıbrıs'a casusluk yapmakla suçlanan emekli gümrük çalışanı Cafer Akalınlar dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Tasarrufundaki gizli belgelerle Akyar Kara Giriş Kapısı'ndan Güney Kıbrıs'a geçmek isterken yakalanan Akalınlar hakkında 11 günden beri polis ekipleri tarafından soruşturma yürütülürken, Askeri Mahkeme'den temin edilen tutukluluk süresi içerisinde soruşturmasının büyük bir bölümünü tamamlayan polis dün Akalınlar'ın teminata bağlanması talebinde bulundu. Mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiremeyen Cafer Akalınlar hükümsüz tutuklu olarak 1 ayı aşmayacak şekilde merkezi cezaevine gönderildi.

SİVİL VE ASKERİ GEMİ BİLGİLERİNİ GÜNEY'E BİLDİRECEKTİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Löğmen Yücetürk mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Cafer Akalınlar'ın "Gizli belgeyi ele geçirme", "Patlayıcı madde tasarrufu" ve "Tecavüzkar alet taşıma" suçlarından methaldar olduklarını açıkladı. Zanlının 3 Mayıs 2018 tarihinde saat 09:30'da Mağusa'da alınan bir ihbar üzerine zanlının kullanımındaki FZ 345 plakalı aracın Akyar Sınır Kapısı'nda durdurularak araçta arama yapıldığını açıkladı. Yücetürk, aramada söz konusu araçta 2017- 2018 yıllarının ilk yarısını kapsayan Limanlar Dairesi'ne bağlı Başkılavuzluk ve Liman Başkanlığı'na ait askeri ve sivil gemilerin gidiş geliş güzergahı, yük bilgilerinin bulunduğu trafik listelerinin tespit edilip emare alındığını açıkladı. Araçta ayrıca 2 adet torpil olduğu tespit edilen patlayıcı madde ile 1 adet tahta sopanın bulunduğunu belirten Yücetürk'ün zanlıdan bulunanlar ile ilgili izahat istendiğinde ise kitap yazmak için bu bilgileri topladığını kaydetti. Zanlının 4 ve 7 Mayıs tarihlerinde Lefkoşa'da Askeri Mahkemeye çıkarılarak hakkında tutukluluk süresi temin edildiğini anımsatan Yücetürk, zanlının evinde ve aracında bulunan belgelerin gizli belge olduğu ve KKTC güvenliğini tehlikeye sokacak belgelerin olduğunun teyit edildiğini açıkladı. Olay ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlının yürütülen soruşturmaya etki etme olasılığının kalmadığını belirten Yücetürk, zanlı Cafer Akalınların teminata bağlanmasını talep etti.

TEMİNAT ŞARTLARINI YERİNE GETİREMEDİ

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökan Asafoğulları zanlı Cafer Akalınlar'ın yurt dışına çıkışını yasaklayarak, kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlının 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına karar veren Yargıç Asafoğulları, KKTC vatandaşı 2 şahsın 75'er bin TL kefalet senedi imzalamasına ve zanlının haftanın 2 günü vücut ispatında bulunmalarına emir verdi. Mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Cafer Akalınlar 1 ayı geçmemek üzere hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.