İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Filistin katliamı Lefkoşa'da protesto edildi

Filistin katliamı Lefkoşa’da protesto edildi

Başkent Lefkoşa'da, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin buna tepki gösteren Filistinlilere yaptığı katliam, Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği ile Kıbrıs Uluslararası Öğrenci Derneği'nden bir grup tarafından protesto edildi.

Yayın Tarihi: 16/05/18 07:50
okuma süresi: 2 dak.
Filistin katliamı Lefkoşa’da protesto edildi
A- A A+
Kıbrıs Postası

Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği ile Kıbrıs Uluslararası Öğrenci Derneği'nin işbirliğiyle Kudüs'ün İsrail tarafından başkent ilan edilmesi ve ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması dolayısıyla Gazze'de yaşanan protesto gösterilerinde hayatını kaybeden 50 Filistinli için Lefkoşa'da protesto eylemi gerçekleştirdi.

SARAYÖNÜ'NDE İSRAİL PROTESTOSU

Sarayönü Meydanı'nda gerçekleşen protesto eyleminde Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği (ESKAD) üyeleri, ellerinde "Kudüs İslam'ın başkentidir", "Katil İsrail Filistin'den defol" pankartları taşıyarak, İsrail ve ABD aleyhinde sloganlar attı.

ESKAD Üniversiteler Başkanı Hüseyin Emre Erdem, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in, Filistin'de ardı arkası kesilmeyen katliamlarda 60'dan fazla kişinin ölümüne, 3 bine yakın kişinin de yaralanmasına sebep olduğunu söyledi.

Erdem, peygamberler şehri Kudüs'ün İsrail'in işgalinden kurtulacağına ve "terör örgütü İsrail'in" Filistin topraklarından atılacağına inandıklarını belirtti.

Basın bildirisi Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere 3 dilde yapıldı.

Eylem, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için edilen duanın ardından sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.