EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Engelliler artık saatlerce hastane koridorlarında beklemeyecek

Engelliler artık saatlerce hastane koridorlarında beklemeyecek

Hastanelerde 'engellilere öncelik tanınması' ile ilgili adım atıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan genelge tüm devlet hastanelerine gönderilerek, hasta muayenesinde engellilere öncelik tanınmasıyla ilgili gerekli düzenlemeler başhekimler ve sağlık merkezi sorumlu hekimleri tarafından yapılacak…

Yayın Tarihi: 19/05/18 10:24
okuma süresi: 3 dak.
Engelliler artık saatlerce hastane koridorlarında beklemeyecek
A- A A+
Kıbrıs Postası - Cansu YARIŞAN

Kıbrıs Postası'na konuşan Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Sağlık Bakanı Filiz Besim ile görüşerek hastanelerde engellilere öncelik tanınmasıyla ilgili taleplerini bildirmeleri üzerine, Sağlık Bakanlığı'nın hastanelere konuyla ilgili genelge gönderdiğini belirtti.

"ENGELLİLER SAATLERCE HASTANE KORİDORLARINDA BEKLEMEYECEK"

Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, engellilerin sağlık hizmeti alma konusunda sıkıntılar yaşadıklarına değinerek, Sağlık Bakanı Filiz Besim ile yaptıkları görüşmede sorunlarını dile getirmeleri üzerine sevindirici adımlar atıldığını belirtti. Engelli kişilerin hastane koridorlarında saatlerce beklemesinden yakındığını kaydeden Kibrit, "Fiziksel engelli kişiler saatlerce koltuk değnekleri, tekerlekli sandalye bekliyor. Zihinsel engelliler ise aileleriyle birlikte hastane koridorlarında saatlerce sıra bekliyor. Bu konuyla ilgili çare üretilmesi konusunda görüşlerimizi dile getirdik. Sağlık Bakanı Filiz Besim de bizi dikkate alarak kısa süre içerisinde 'engellilere öncelik hakkı tanınması' ile ilgili genelge yayınlayarak hastanelere gönderdi. Bu uygulama engelli kişiler için büyük bir rahatlık sağlayacak" dedi.

"MOBİL SAĞLIK HİZMETİ KAPSAMI GENİŞLETİLİYOR"

Sağlık Bakanı ile görüşmelerinde ağır engeli bulunan kişilere mobil sağlık hizmeti sağlanması konusunda girişimlerin de başlatıldığı konusunda adım atılacağını belirten Kibrit, tüm engelli dernekleri ile istişare içerisinde bu uygulamanın hayata geçeceğini söyledi. Engelli kişilerin evde bakım hizmeti sağlanmasının gerekli bir uygulama olduğuna değinen Kibrit, "Mobil sağlık hizmeti kısıtlı bir şekilde yapılıyordu. Artık daha geniş bir kapsamda sağlanacak. Diğer engelli derneklerle irtibata geçilerek konuyla ilgili bilgi verilecek. Mobil sağlık hizmeti ile ağır engeli bulunan üyelerimize evlerinde sağlık hizmeti verilecek" şeklinde konuştu.

"SAĞLIK ALANI BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Engelli kişilerin sağlık alanında sorun yaşamadan hizmet almasının büyük önem taşıdığına değinen Kibrit, sağlık alanında sorunların aşılmasının en önemli beklentileri arasında yer aldığını dile getirerek, "Sağlık hizmetlerinde engellilerin sorunları ne kadar aşılırsa, bizler için o kadar iyi olur. Sağlık alanı bizler için çok önemli bir alan. Atılan adımlar bizleri rahatlatıyor" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.