DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 3 dak.

Çevre konusunda farkındalık etkinliği düzenlendi

Çevre konusunda farkındalık etkinliği düzenlendi

Dünya Çevre Günü dolayısıyla 'çevre' konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Çevre Koruma Dairesi tarafından Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu'nda etkinlik düzenlendi.

Yayın Tarihi: 28/05/18 16:38
okuma süresi: 3 dak.
Çevre konusunda farkındalık etkinliği düzenlendi
A- A A+
Etkinliğe Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katıldı.

Okul öğrencilerinin çevre konusunda bir dizi etkinlikler düzenlediği organizasyonda Bakan Özyiğit ile Bakan Ataoğlu çocuklara çevre ile ilgili görsellerin bulunduğu boyama kitabı, okul cüzdanı ve boya malzamesi dağıttılar.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada çevre eğitiminin öncelikli amaçlarından birinin çevreye ve çevre sorunlarına duyarlı bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Ataoğlu, Bakanlık olarak çevre sorunlarının ortadan kaldırılmasının, sorunların oluşmadan önce eğitim yolu ile önlenmesi için geleceğin büyükleri olan çocuklara bu bilinci aşılamayı kendilerine misyon edindiklerini vurguladı.

Çevre sorunlarındaki artışın, çevre eğitimine olan ihtiyacı arttıracak boyutlara ulaştığını da ifade eden Ataoğlu, ilk olarak 9'uncu sınıflara çevre dersini müfredata eklettiklerini, önümüzdeki dönemde de hedeflerinin çevre eğitim dersini tüm sınıfların müfredatına koydurmak olduğunu belirtti.

Çevre koruma Dairesi, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği ve Taşkent Doğa Parkı'na etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür eden Ataoğlu, çocukların çevre konusunda aldıkları eğitimi büyüklere de ileteceğini kaydetti. Bakan Ataoğlu, 1 Haziran Dünya Çocuk, 3 Haziran Bisiklet ve 5 Haziran Dünya Çevre günlerinin üçünün birden sembolik bir şekilde kutlanmasını temenni etti.

ÖZYİĞİT

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit gerçekleştirdiği konuşmada çocuklarımızın çevre ve doğa bilinci ile yetişmesi adına Çevre haftası'nı Çocuk ve Çevre Haftası olarak düzenlenmesinin çok daha anlamlı ve önemli olacağını belirterek önümüzdeki yıl içerisinde bunu çalışma takviminin içerisine konulabileceğini ifade etti. Toplum olarak çevre duyarlılığı ve bilinci konusunda çocuklara doğru rehber olunamadığına dikkat çeken Özyiğit çocukların çevreyi,doğayı,ülkelerini ve Dünya'yı koruyacak bilinçle yetişmesinin

önemine vurgu yaparak bu bilincin oluşturulmasında hem ailelere hem de eğitimcilere önemli görevler düştüğünü söyledi.

Özyiğit ayrıca çocukların bu dönemde edinecekleri çevre doğa bilinciyle büyüklerin yapamadıklarını yaparak gelecek nesillere daha temiz daha yaşanabilir bir Dünya bırakacaklarına inandığını ifade etti.

Özyiğit konuşmasının sonunda bu bilincin oluşturulması adına katkı koyan herkese de teşekkür ederek böylesi etkinliklerin artarak devam etmesi gerekdiğine dikkat çekti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.