İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

"Sen hakkını helal et. Sana biz sahip çıkamadık"

"Sen hakkını helal et. Sana biz sahip çıkamadık"

Kan donduran cinayete kurban giden 7 yaşındaki Ercan'ın gözyaşlarının sel olduğu cenaze namazını kıldıran İmam Öğdü, "Sen hakkını helal et. Sana biz sahip çıkamadık" dedi.

Yayın Tarihi: 30/05/18 11:30
okuma süresi: 3 dak.
"Sen hakkını helal et. Sana biz sahip çıkamadık"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi / Cansu Yarışan

Gönyeli'de annesinin vahşi cinayet planı ile öldürdüğü 7 yaşındaki Ercan Kaya Kunduracı'nın ölümü tüm ülkeyi yasa boğdu. Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube Amirliği dedektiflerinin yürüttüğü cinayet soruşturmasında çıkan ilk detaylar ise kan dondurdu. Vahşi cinayetin zanlısı 36 yaşındaki anne Bilge Lord Kunduracı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Ayrılık aşamasında olduğu eşi Ercan Kunduracı'ya 25 Mayıs tarihinde Facebook üzerinden paylaştığı aile fotoğrafında yer almadıkları gerekçesi ile öfkelendiği iddia edilen zanlı Bilge Lord'un, "Yaşamanın hiçbir anlamı yok" diyerek cinayeti planladığı öğrenildi. Cinayet zanlısı Lord'un tüm soğukkanlılığı ile cinayet detaylarını anlattığı ifadesinde zanlının bıçakla yaraladığı oğlunu 15 saat boyunca can çekişirken izlediği ve ölmesini beklediği ortaya çıktı.

Ölmediği için küçük Ercan'ı onlarca kez yeniden bıçaklayan cinayet zanlısı, küçüğün gece saat 22:45'te acı içinde ölmesinin ardından kendi canına kıymak istedi. Bıçakla bileğini, kulak yanını ve göğsünü yaralayan zanlının poliste verdiği ifadede canı yandığı için kendi canına kıyamadığını itiraf ettiği öğrenildi.

Küçük Ercan'ın öldürülmesi olayı ile ilgili geniş çaplı soruşturma yürütülürken zanlının cep telefonuna el konuldu. Cep telefonu dökümleri ve içerik incelemelerinin büyük önem taşıdığı olayda gelecek olan sonuçlara göre cinayet soruşturması boyut değiştirebilir.

Ercan Kaya dün İskele'de toprağa verildi. Ercan'ın cenaze namazını Din İşleri Başkan Yardımcısı Fahrettin Öğdü kıldırdı. Cenaze namazını kıldıran Öğdü gözyaşlarına hakim olamazken, cemaate seslenişte kelimeler boğazına dizildi. Ercan Kaya Kunduracı'nın yaşının çok küçük olması nedeni ile günahı bulunmadığını yerinin meleklerin yanı olduğunu söyleyen Öğdü, "Sen hakkını helal et. Sana biz sahip çıkamadık" dedi.

Torunun acısında dayanamayıp kalp krizi geçirmesi sonucunda yaşamını yitiren 64 yaşındaki Tahir Lord da dün düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan eşi Sümer Lord cenazede güçlükle ayakta durabilirken anne Bilge LordKunduracı'nın ablası törende fenalaşarak baygınlık geçirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.