ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Sivilce İçin En İyi Doğal Yüz Maskeleri

Sivilce İçin En İyi Doğal Yüz Maskeleri

Cildinizin vücudunuzdaki en geniş organ olduğunu biliyor muydunuz? Çoğu zaman vücudunuza girmeye kalkışan bakteri ve virüsler için ilk koruyucu hat cildiniz olur.

Yayın Tarihi: 01/06/18 02:34
okuma süresi: 3 dak.
Sivilce İçin En İyi Doğal Yüz Maskeleri
A- A A+

Cildinizin vücudunuzdaki en geniş organ olduğunu biliyor muydunuz? Çoğu zaman vücudunuza girmeye kalkışan bakteri ve virüsler için ilk koruyucu hat cildiniz olur. Cildiniz vücudunuzun soğuk havalarda sıcak, sıcak havalarda ise serin kalmasını sağlar. Aynı zamanda 'içeride' bir şeyler yanlış gittiğinde de tepki vererek size bunu gösterir. Cilt kuruluğu, egzama ve akne gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

Evde kendi kendinize hazırlayabileceğiniz doğal yüz maskelerinin cildinize sağlığını geri kazandıracağı gibi, akne problemini de ortadan kaldıracaktır. Yazıda en popüler yüz maskesi çözümlerini sizler için derledik.

Yeşil Çay, Bal, Limon ve Şeker Maskesi

- 1 yemek kaşığı yeşil çay

- 1 yemek kaşığı sade bal

- 1 çay kaşığı limon suyu

- 3 çay kaşığı tercihen esmer şeker

Tüm malzemeleri birbirine karıştırın ve gözleriniz, kaşlarınız ve dudağınız hariç uygulayın. 1-2 dakika boyunca karışımı ağır hareketlerle suratınızda gezdirin ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Ardından ılık suyla durulayın.

Karbonatlı Maske

- 1 çay kaşığı karbonat

- 1 yemek kaşığı sade bal

- 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı. Bulamazsanız zeytinyağı da kullanabilirsiniz.

Aynı şekilde tüm malzemeleri karıştırıp yüzünüze sürün ve 1-2 dakika boyunca yavaş hareketlerle yedirin. 10-15 dakika bıraktıktan sonra durulayın.

Tarçın ve Aloe Vera Maskesi

- 1 çay kaşığı tarçın

- 3 çay kaşığı sade bal

- Az miktarda taze aloe vera bitkisi ya da 2 çay kaşığı aloe vera suyu

Bu malzemeleri karıştırdıktan sonra cildinize 1-2 dakika boyunca uygulayın. Ardından 10 dakika kadar bekletin. Bu maske özellikle siyah noktalar için bire birdir fakat eğer hassas bir cildiniz varsa pek önerilmez. Eğer yanma hissi duyarsanız hemen yüzünüzü yıkayın.

Sirkeli Yüz Maskesi

- 1 çay kaşığı organik elma sirkesi

- 2 çay kaşığı sade bal

- 1 çay kaşığı karbonat

Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra iyice yüzünüze yedirin ve 10-15 dakika beklemeye koyulun. Daha sonrasında ılık suyla yüzünüzü yıkayın ve kurulayın.

Kaynak: kadinso.com ---

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.