ADVERTORİAL
okuma süresi: 4 dak.

Klima Seçiminde Dikkat Edilecekler

Klima Seçiminde Dikkat Edilecekler

Daireniz ya da iş yeriniz için bir klima almayı düşünüyor ancak kararsızlık yaşıyorsanız, kararınıza yön verebilecek ve kararınızı netleştirecek bilgileri sizler için bir araya topladık.

Yayın Tarihi: 01/06/18 02:37
okuma süresi: 4 dak.
Klima Seçiminde Dikkat Edilecekler
A- A A+
Daireniz ya da iş yeriniz için bir klima almayı düşünüyor ancak kararsızlık yaşıyorsanız, kararınıza yön verebilecek ve kararınızı netleştirecek bilgileri sizler için aşağıda sunmuş bulunuyoruz.

Klima Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

  1. Seçim yapacağınız klima markası satış öncesi kadar satış sonrası da güvenilir olmalıdır. Arızalandığında kısa sürede hizmet sunabilecek ağa sahip olmalıdır. Buna önem vermelisiniz.
  2. İhtiyacınıza göre klima kapasitesi belirlemeniz gerekir.
  • Klima mekanın ihtiyacına göre kapasite açısından düşük olursa; verimli soğutma sağlamaz, kompresör sürekli devrede kalır. Bu da yakıt tüketimini artırır.
  • Klima mekanın ihtiyacına göre kapasite açısından yüksek olursa; ortam en kısa sürede soğur, kompresör sık aralıklarla kapanıp açılır. Bu durum da yakıt sarfiyatına, klimanın aşırı yüksek seste çalışmasına sebep olur.
  • Büyük mekanlar için salon tipi klima, küçük mekanlar için split klima tercih edebilirsiniz.
  1. Enerji tüketiminin düşük olması açısından A sınıfı bir klima tercih edin.
  2. Klimaların özelliklerini inceleyin. EER ve COP değeri yüksek olan klimaları tercih etmeye çalışın. Bu sayede daha az yakıt tüketimi olur ve tasarruflu kullanım sağlamış olursunuz.
  3. Isıtma konusunda iyi ve kaliteli bir klima arıyorsanız eğer İnverter sistem klima tercih etmeye çalışın. Hem ısıtma hem de soğutmada İnverter sistem klimalar ihtiyacınıza karşılık verecektir. -15 derecede bile verimli ısıtmayı İnverter sistem klima ile sağlayabilirsiniz.
  4. Seçim yapacağınız klimanın özelliklerinden biri de nem alma modunun olmasıdır. Bu sayede konforlu ve nem seviyesinin dengede olduğu bir ortam yaratmış olursunuz. Nemin verdiği rahatsızlık ile uğraşmak zorunda kalmazsınız.
  5. Klimanın filtre donanımını inceleyin. Bazı filtreler havadaki toz ve polenleri tutma görevindedir. Gelişmiş filtreler ise bu partikülleri tutabilmenin yanı sıra havada uçan ve alerjik özelliği bulunan partiküllerin protein yapılarını da bozmakta aynı zamanda pasif olmalarını sağlamaktadır. Bu sayede daha sağlıklı ortamlar yaratılabilmektedir. Klima alırken de bu filtrenin bulunduğundan emin olun.
  6. Ortamda konfor ve sessizlik istiyorsanız ses seviyesi en düşük klimaları tercih edebilirsiniz. Bu sayede klimanız çalışırken sizi rahatsız etmez, siz de ses konusunda sorun yaşamamış olursunuz.
  7. Klimayı gün içinde belirli saatlerde açılıp belirli saatlerde kapanmasını istiyorsanız 24 saat çoklu programlama özelliği olan klimaları tercih edin. Bu sayede fazladan yakıt tüketimi olmaz ve siz de sürekli aç-kapa işlemi yapmak zorunda kalmazsınız.
  8. Çevrenize zarar vermeyecek özellikte bir klima tercih edin. Çevre dostu R 410 A gazı bulunan klimaları tercih edin.

Klima alırken dikkat edilecekler ya da önemsenmesi gereken bilgileri bu şekilde özetleyebiliriz. Bu bilgiler klima seçimlerinizde sizlere yardımcı olabilecek bilgilerdir. Klima Servis ekipleri ile görüşerek seçim konusundaki düşüncelerinizi aktarabilir dilerseniz uzman desteği ve yardımı da alabilirsiniz. ---

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.