EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası heyeti Ankara'da sanayi ve ticaret odalarını ziyaret etti

Kıbrıs Türk Sanayi Odası heyeti Ankara’da sanayi ve ticaret odalarını ziyaret etti

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSÖ) Başkanı Candan Avunduk ve beraberindeki heyet geçtiğimiz 4 Haziran pazartesi günü Ankara'ya günübirlik bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette yeni oluşan, Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşmeler gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 07/06/18 11:26
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs Türk Sanayi Odası heyeti Ankara’da sanayi ve ticaret odalarını ziyaret etti
A- A A+
İlk ziyaret Ankara Sanayi Odası'na düzenlendi. Ziyarette ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Başkan Yardımcıları Seyit Ardıç ve Mete Çağlayan ile yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Odalar ve Ankara sanayisi ile KKTC sanayisi ve ekonomisi hakkındakarşılıklı bilgi alışverişi yapıldı. ASO başkan ve yönetim kurulu üyeleri Kuzey Kıbrıs'a davet edildi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara sanayisinin yapısını, Türkiye ihracatındaki payını ve öncelikli sektörlerle organize sanayi bölgelerinin yapıları, KTSO Başkanı Candan Avunduk ise, odanın faaliyetleri ve ihracata yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başkan Avunduk, KKTC'de büyük yatırımlara uygun sanayi bölgesi kurulması konusunda çalışmalar olduğuna işaret ederek, bu bölgelerin oluşumu ve yönetimi konusunda oldukça tecrübeli olan ASO'dan teknik destek talep etti. ASO başkan ve yönetim kurulu üyeleri talep karşısında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Odadan ayrılmadan önce organize sanayi bölgeleri yönetimi ve yasası konusundaki dokümanlar oda yetkililerine verildi. İki odanın karşılıklı çalışmaları konusunda yönetim kurulu üyeleri arasında görev dağıtımı yapıldı.

ASO'nun ziyaretinin ardından Candan Avunduk başkanlığındaki KTSO heyeti, Ankara Ticaret Odası'na giderek burada yönetime yeniden seçilen Başkan Gürsel Baran ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelindi. Ziyaret çerçevesinde, önceki ziyaretler çerçevesinde ATO ile başlatılan projelerin genel durumu hakkında görüşme gerçekleştirildi. Gelinen aşama ve bundan sonraki yol haritası konusunda mutabakat sağlandı. İki oda arasında çalışma grubu yeniden oluşturuldu. ATO'nun başkan ve yeni yönetim kurulu üyeleriyle KKTC'ye ve odamıza yeni bir ziyaret gerçekleştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.