EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Sanayi Odası Yasası'nda yapılan değişiklik yürürlüğe girdi

Sanayi Odası Yasası'nda yapılan değişiklik yürürlüğe girdi

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Avunduk, Sanayi Odası yasası değişikliğinin Cumhurbaşkanlığı'nın onayından sonra Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesinden sonra değerlendirmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 08/06/18 11:04
okuma süresi: 2 dak.
Sanayi Odası Yasası'nda yapılan değişiklik yürürlüğe girdi
A- A A+
Başkan Candan Avunduk:

"2013 yılında Odamız Genel Kurul'unda alınan karar doğrultusunda, Oda yasamızın değiştirilmesi ve özellikle Yönetim Kurulu seçimlerinin daha demokratik bir zeminde yapılması yönünde sanayicimiz talepte bulunmuştur.

2013-2018 yılları içerisinde 3 genel seçim yaşanmış ve 6 hükümet kurulmuş, Oda yasamızdaki ufak değişiklikler bir türlü meclis gündemine alınamayarak yasa değişikliği talebimiz kadük olmuştur. Ancak bu yılın Şubat aynının ortasında güvenoyu alan hükümetin, öncelikli olarak bütçeyi meclisin onayına sağladıktan sonra Oda yasamızdaki değişikliğini Nisan ayında Cumhuriyet Meclisine sevk etmiş, Mayıs ayında yasamız Meclis Genel Kurulunda oybirliğiyle onaylanarak Cumhurbaşkanlığı'na sevk edilmiştir. Cumhurbaşkanımızın da Haziran başında yasamızı olumlu yönde değerlendirerek, yasa değişikliğimiz yürürlüğe girmiştir. Demek ki, istenildiği zaman iş yapılabiliyormuş.

Siyasi istikrarsızlıklar, erken genel seçimler ve hükümet değişiklikleri ülkemiz sosyal ve ekonomik hayatının sürdürülebilir gelişmesinde ciddi olumsuz etkileri bulunmaktadır. Ülkemizin ihtiyacı olduğu reformların hayata geçirilmesi için Cumhuriyet Meclisi'ndeki siyasi partilerin uyum içerisinde çalışmasına ve daha fazla yasaların oybirliğiyle onaylanması suretiyle, reformlara sahip çıkılması gerekmektedir.

Bu kapsamda Oda yasamızdaki değişikliğin 5 yıl sonra hayata geçmesinde emeği ve katkısı olan eski ve yeni Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyelerine, Ekonomi ve Enerji Bakanımız Sn. Özdil Nami başta olmak üzere hükümete, meclis alt komitesine ve tüm siyasi parti milletvekillerine teşekkür ederiz. Genel Kurul seçimlerimizin daha demokratik yapılmasını sağlayacak Oda yasamızın tüm sanayicilere hayırlı olmasını dilerim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.