DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 3 dak.

Daha yaşanabilir bir dünya için alabileceğiniz 10 su tasarrufu önlemi

Daha yaşanabilir bir dünya için alabileceğiniz 10 su tasarrufu önlemi

Ortalama bir insan her gün 300 ile 400 litre arasında su tüketiyor.

Yayın Tarihi: 11/06/18 10:43
okuma süresi: 3 dak.
Daha yaşanabilir bir dünya için alabileceğiniz 10 su tasarrufu önlemi
A- A A+
Suyun yaşamsal önemi ve dünyayı bekleyen su kıtlığı gibi şeyleri düşündüğümüzde bunun ne kadar fazla olduğunu ve tasarruf etmemiz gerektiğini anlayabiliriz. Aslına bakarsanız, su kıtlığı yaşayan bazı ülkelerde çoktan kişi başı su tüketim miktarına kısıtlama getirildi bile. Ancak ülkemizde şu an böyle bir uygulama olmasa da, su kıtlığı hepimizi ilgilendiren bir sorun ve bu yüzden daha az su kullanımı için bazı tedbirleri almamız gerekiyor. Aşağıda su tasarrufu için alabileceğiniz önlemleri bulabilirsiniz.
  • Duş sürenizi sadece 60 saniye azaltarak 1324 litre daha az su kullanabilirsiniz.
  • Dişlerinizi fırçalarken musluğu kapatın. Bu şekilde her dakika 13 litre sudan tasarruf edebilirsiniz.
  • Bulaşıkları elde yıkarken musluğu sürekli açık tutmak yerine lavaboyu ya da geniş bir kabı doldurup bu şekilde yıkayın.
  • Musluktan sıcak suyun gelmesini beklerken akan soğuk suyu biriktirin. Bunu daha sonra bitkilerinizi sulamak için kullanabilirsiniz.
  • Evinizde herhangi bir yerde su sızıntısı olup olmadığını bulmak için su saatini kontrol edin.
  • Arabanızı yıkarken de suyu kapatmayı unutmayın. Bu şekilde her seferinde 370 litreye kadar su tasarrufunda bulunabilirsiniz.
  • Her gün sadece 1 bardağı su içmek için kullanırsanız, ya da bunun için tekrar doldurulabilir şişeleri tercih ederseniz yıkayacağınız bardak sayısını da azaltmış olursunuz.
  • Yemek pişirirken olabildiğince az su kullanın. Bu şekilde yediklerinizin besleyici özelliklerini de kaybetmemesini sağlarsınız.
  • Sebze-meyve yıkarken kullandığınız suyu biriktirin. Daha sonra evinizdeki bitkileri bu suyla sulayabilirsiniz.
  • Olası sızıntılara karşı evinizdeki su borularını, bunların birbirine bağlandıkları yerleri ve vanaları düzenli olarak kontrol edin.

Daha az su kullanımı için bu önlemleri aldığınızda hem maddi anlamda bireysel olarak tasarruf edebilir, hem de dünyamızın geleceği için büyük bir katkıda bulunabilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.