SPOR
okuma süresi: 6 dak.

Dahlameroğlu'ndan iddialara yanıt geldi: "İftira, kötü söz..."

Dahlameroğlu'ndan iddialara yanıt geldi: "İftira, kötü söz..."

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu hakkında sporcular arasında haksız uygulamalar ve yolsuzluklar yaptığı yönündeki iddiaların Kıbrıs Postası'nda yer bulmasının ardından Dahlameroğlu'ndan açıklama geldi.

Yayın Tarihi: 13/06/18 07:30
okuma süresi: 6 dak.
Dahlameroğlu'ndan iddialara yanıt geldi: "İftira, kötü söz..."
A- A A+
Dahlameroğlu'nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu olarak belirli bir süreden beri sosyal medya ve basın yolu ile Federasyonumuzu ve başkanımız Ali Dahlameroğlu'nu hedef alan iftiralardan, kötü söz ve söylemlerden dolayı siz değerli spor basını mensuplarına bu açıklamayı yapma ihtiyacı hasıl olmuştur.

Bahse konu iftira niteliğinden öteye gitmeyen ve camiamızda hiçbir şelkilde itibar görmeyen bu saldırıların içerikleri ile ilgili olarak gereken cevabı bu basın bildirisi ile vermeyi ve bu vesile ile sizler ile bir araya gelmeyi tarafınızdan rica etmiş ve sizlerde bizlerin bu isteğini kırmayıp buraya gelerek bizleri onurlandırmış bulunmaktasınız. Şahsım ve federasyonumuz adına çok teşekkür ederim.

Federasyonumuza yönelik başlatılan bu iftira ve karalama kampanyasının zamanlamasına dikkatinizi çekmek isterim. Sosyal medya ve basın üzerinden başlatılan bu saldırı tam da bu saldırıları yapan kişiler hakkında federasyonumuza gelen şikayetler ve bunun sonucunda bu kişiler hakkında federasyonumuzun araştırma başlattığı döneme denk gelmektedir. Bu şahıslar hakkında tarafımıza gelen şikayetler bahse konu kişilerin kendi spor salonlarında küçük yaşta sporculara, uluslar arası dünya anti doping ajansının (WADA) YASAKLI MADDELER OLARAK YAYINLAMIŞ OLDUĞU zararlı maddeleri sattığı ve kullandırttığı yönündedir. Bu bağlamda gereken araştırmalar ve ilgili kurumlar ile bağlantı kurulmuş olup neticelerini de bilahare sizler ile paylaşacağız.

Federasyonumuzun milli takım seçmeleri ve teknik kurullarımız tarafından uygunluğu belirtildikten sonra ortaya çıkan milli takımımızın uluslar arası alanda Ülkemizi temsil etmesiyle ilgili olarak; tarafımıza yöneltilen bazı sporcuların kollanıp bazı sporcuların engellendiği yönündeki açıklamalarda hiçbir gerçeklik payı bulunmamakta olup, milli takıma seçilip ülşkemizi uluslar arası alanda temsil eden sporcularımızın almış oldukları şampiyonluklar ve başarılı dereceler de bunun bir kanıtıdır. Ayrıca Ülkemizde milli takım seçmelerine katılıp başarılı olan ve teknik kurullarımız tarafından milli takıma alınan herhangi bir sporcunun yurtdışında federasyonumuzu ve ülkemizi temsil etmesi aleyhine federasyonumuzca alınmış herhangi bir karar veya cezai yaptırım bulunmamaktadır.

Federasyonumuzun mali hesapları ile ilgili olarak başkanımız Ali Dahlameroğlu'nun da şeref ve haysiyetini hedef alarak yapılan iftira ve karalamalar ile ilgili olarak ise; Federasyonumuz Spor Dairemize bağlı özerk bir federasyon olarak Beden Eğitimi ve Spor Yasası kapsamında her yıl olağan genel kurulunu gerçekleştirerek üye kulüplerimizin de katılımı ile mali rapor değerlendirmesi ve aklanması yapmakta ve bunu da Spor Dairemize sunmaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu böyle olmuş olup, Spor Dairesi Tarafından geçmiş yıllar ve bu yıl ile ilgili olarak vermiş olduğumuz mali rapor incelenmiş olup bu konuda herhangi bir aksaklık çıkmamıştır. Bu yıl da her yıl olduğu gibi genel kurulumuzda üye kulüplerimiz mali raporumuzu (bilanço) incelemiş ve oybirliği ile tüm üye kulüplerimiz tarafından onaylanarak aklanmıştır. Bu bağlamda ne Spor Dairesi ne de devletimizin herhangi başka bir kurumu tarafından Federasyonumuza veya federasyon başkanımız Ali Dahlameroğlu'na yönelik herhangi bir soruşturma mevcut değildir.

Bilakis Federasyonumuz yurtiçi ve yurtdışı organizasyonlarda Spor Dairemiz ve bağlı bulunduğu Başbakanlık makamı ile çok iyi bir birliktelik ve iletişim içerisinde onların da büyük destekleri ile başarılı organizasyonlara ve derecelere imza atmaktadır. Bu bağlamda federasyonumuza, özellikle geleceğimiz olan çocuklarımızın yapmış olduğu çocuk fitnes branşımıza vermiş oldukları önem ve destek için Sayın Başbakanımız Tufan Erhürman ve Spor Dairemiz Müdürü Sayın Alkan Değirmencioğlu'na sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Federasyonumuz Başkanı olarak ben, yönetim Kurulumuz, Teknik Komitelerimiz, Üye Kulüplerimiz, Hakemlerimiz, Antrenörlerimiz ve Sporcularımız ile uyum içerisinde Federasyonumuz çatısı altındaki spor branşlarımızı Ülke içerisinde ve uluslar arası alanda en iyi şekilde yapabilmek ve gençlerimizin önünü açmak için çok özverili bir şekilde çalışmaktayız. Ülkemiz sporcularının her biri bizler için büyük bir değer olup bunun bilinci ile hareket etmekteyiz.

Bizleri dinlediğiniz için çok teşekkür eder saygılarımı sunarım"

DAHLAMEROĞLU ALEYHİNE ÇOK SERT İDDİALAR...

Kıbrıs Postası'nın gündeme getirdiği Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu'yla ilgili Federasyonun ceza kurulunun olmadığını ve Başkan Ali Dahlameroğlu'nun kendisine biat etmeyen sporcuların ve antrenörlerin önünü kestiği yönündeki iddialar spor kamuoyunda geniş yer bulmuştu.

Başkanın tavrının birçok sporcuyu küstürdüğünü belirten ülkenin önde gelen sporcuları, aynı zamanda federasyonun bütçesinde 1 milyon TL açık olduğunu ve yolsuzluk yaptığının da iddialar arasında olduğunu iddia etmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.