İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İngiltere'de sarhoş pilota hapis cezası

İngiltere'de sarhoş pilota hapis cezası

İngiltere'de, yapacağı uçuş öncesi aşırı alkol aldığı tespit edilen pilot Julian Monaghan, hapis cezasına çarptırıldı.

Yayın Tarihi: 13/06/18 07:35
okuma süresi: 2 dak.
İngiltere'de sarhoş pilota hapis cezası
A- A A+
Lewes Ceza Mahkemesinde bugün görüşen duruşmada, yargıç Janet Waddicor, British Airways pilotuna 8 ay hapis cezası verdi.

Waddicor, kararını açıklarken, havayolundan istifa eden Monaghan'ın devasa bir hava aracının sorumluluğunu üstlendiğini hatırlatarak, "Canları olmasa bile en azından yolcuların ve mürettebatın güvenliği pilotun elindedir. Güvende olduklarını hissetme hakkına sahiptirler" dedi.

Olaya ilişkin British Airways'ten yapılan açıklamada da "Böylesine bir davranışın kabul edilemez olduğu" vurgulanarak, "Müşterilerimizin ve iş arkadaşlarımızın güvenliği her zaman önceliğimizdir" ifadesine yer verildi.

İngiltere'nin güneyindeki Gatwick Havalimanı'ndan 12 saatlik uçuşla Mauritius gitmek üzere 300 yolculu uçağa binen 49 yaşındaki Güney Afrikalı pilotun sarhoş olduğunu mürettebat farketmişti. Ocak ayında yaşanan durumun polise haber verilmesiyle alkol sınırını aştığı tespit edilen Monaghan havalimanında gözaltına alınmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.