İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Gencay Eroğlu, Kamu-Sen'i ziyaret etti

Gencay Eroğlu, Kamu-Sen'i ziyaret etti

Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Lefkoşa Belediye Başkanı adayı Gencay Eroğlu ve DP Belediye Meclis Üyesi adayları Kamu-Sen'i ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 13/06/18 09:21
okuma süresi: 5 dak.
Gencay Eroğlu, Kamu-Sen'i ziyaret etti
A- A A+
Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, ziyarette yaptığı konuşmada "Artık son düzlüğe girdik, Belediyede değişim olması gerektiğine inananlardanım. Sayın Gencay Hanım'a başarılar diliyorum. Birçok belediyemiz batmış durumdadır. Özellikle Lefkoşa Belediyesi Amiral gemimizdir. Belediyenin iyi olması ülkenin bakış açısını da değiştirmektedir. Burada particilik değil kişinin yapacağı projeler önemlidir. Serdar Bey iyi bir siyasetçidir ve Gencay hanımı aday göstererek tam isabet yapmıştır" dedi.

GENCAY EROĞLU İLK KADIN ADAY

Serdar Denktaş da ziyarette yaptığı konuşmada "Kamu-Sen başkanına ve heyetine bugün bizimle oldukları için teşekkür ederim. Belediyeler genelde partisel değil, kişiye yönelik oy tercihi yapılan idari merkezlerdir. Gencay hanım Lefkoşa'da aday olarak gösterilen ilk kadın aday. 24'ünden sonra da ilk kadın belediye başkanı olacak. 32 yıllık bürokrasi deneyimine sahip, çok iyi bir yönetici. Lefkoşa Belediyesi hoyrat kullanılmış bir belediye. Şefkatle idare edilmesi gerekiyor çünkü çok sıkıntısı var. Yapılabilecek çok şey var fakat 4 yıl boyunca enkaz edebiyatıyla Lefkoşa halkına masal anlatıyor" dedi.

İLAÇLAMA BİLE YAPMADILAR

Konuşmasında "Yapılabilecek çok şey vardı ama yapılmak istenmedi. Şimdi de borçları ödedim eğer gidersem yarım kalacak işlerim diyorlar. Doğru değil. Son bir iki ayın içerisinde bayağı bir iş başlatıldı. Demek ki daha evvel de yapılabilirdi" diyen Denktaş "Bir ilaçlama bile yapmıyorlar. Lefkoşa Belediyesi'nin bankalara olan borçlarını devlet katkısıyla beraber bu ay itibari ile sıfırladık ama Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı ve vergi borçları 132 milyon iken 200 milyon oldu. Bunlar belediyede çalışanların parasıdır. Bu para borç olarak ödenmek yerine seçim yatırımı olarak harcanmaktadır" ifadesini kullandı.

BU LEFKOŞA'YA HİZMET SEÇİMİ

"Gencay hanım ve ekibi, Demokrat Parti ve Lefkoşa Merkezi hükümetle birlikte, Belediye, Türkiye, AB kaynaklarını Lefkoşa'ya aktararak ülkeye yakışan bir başkent haline getirecek projeleri hazırladı, biz de bu projelerin hayata geçmesi için herşeyi yapacağız. Bu bir parti seçimi değil" diyen Denktaş "Bu Lefkoşaya hizmet seçimidir" dedi.

"BİZ" OLARAK YOLA ÇIKTIK

Ziyarette konuşan DP Lefkoşa Belediye Başkanı Adayı Gencay Eroğlu da "Sendikalar önemli görevler üstlenmektedir. Kamu-Sen'i yakından takip ediyor ve başarılarını takdir ediyorum. Ben ve ekibim "biz" olarak yola çıktık ve Lefkoşamız'a neler yapacağımızı projelendirdik. Biz diyoruz ki Lefkoşa halkı bu şekilde yönetilmeyi haketmiyor. Belediyeciliğin asli görevi yol yapmaktır, yeşil alanlar yaratmaktır, kaldırım yapmaktır, çöp toplamaktır. Bunları halkımıza sunulmuş bir lütuf olarak göstermek çok yanlış. Bunlar zaten olması gerekendir. Sosyal belediyecilik halkımıza hiç bir ayrım yapmadan hizmet sunulmasını gerektirir" diye konuştu.

GENÇLERE KONUT YAPILACAK

Ercan'dan kente girerken o girişin herşeyi ifade ettiğine vurgu yapan Eroğlu "O girişten itibaren şehrimizi güzelleştirmek zorundayız. Biz trafik sorununu çözeceğiz. Lefkoşa'ya giriş çıkışları düzenleyeceğiz. Gençlerimize sosyal konutlar yapacağız. Lefkoşamız Turizm, Kültür Sanat ve Bilim Başkenti olmalıdır. Surlar içi kalkındırılmalıdır. Bunun için çok önemli projelerimiz var" diyerek şunları söyledi:

SUYU 2.50'YE ALIP 9.50'YE SATIYORLAR

"Yerel yönetim ayırım yapmadan her bölgeye eşit mesafede hizmet vermeli. Bunun için biz belediyemizin bünyesinde Lefkoşa Halk Akademisi'ni kuracağız. Bu Akademi ile halkın her kesimine hizmetler sunan faaliyetlerde bulunacağız. Bugün en pahalı suyu Lefkoşa halkı alıyor. Belediye'ye suyun gelişi 2.50 TL'dir. Bize yansıması ise 7.50 TL'dir. Kartlı sistemle su alana ise maliyet 9.50'ye kadar çıkıyor. Halkımıza neden en pahalı suyu Lefkoşa Belediyesi veriyor? Biz bu suyu ucuzlatacağız 10 tonun üzerine de artış yapmayacağız. Dereboyu'na paralel yollar ve otoparklar yapacağız. Aileler Dereboyu'na gittiğinde arabasını park edecek yer bulamıyorlar. Her taraf çift çizgi. Siz belediye olarak otopark yapmadığınız sürece her yeri çift sarı çizgi yapamazsınız. Biz problemleri de çözümlerini biliyoruz. Projeleri yapacağınızda ekibiniz ve bakanınız çok önemlidir. Bugün bu teklifi kabul etmemdeki en büyük sebep Serdar Bey'in aydın ve sorunlara duyarlılıkla yaklaşan birisi olmasıdır. Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.