İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Denktaş: "Lefkoşa seçimi bir hizmet seçimidir. Biz hizmet konusunda Gencay Hanım'a son derece güveniyoruz"

Denktaş: "Lefkoşa seçimi bir hizmet seçimidir. Biz hizmet konusunda Gencay Hanım'a son derece güveniyoruz"

Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Belediye Başkan Adayı Gencay Eroğlu ve belediye meclisi adayları bugün Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS)'ı ziyaret etti. Ziyarete DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da katıldı.

Yayın Tarihi: 13/06/18 18:25
okuma süresi: 6 dak.
Denktaş: "Lefkoşa seçimi bir hizmet seçimidir. Biz hizmet konusunda Gencay Hanım'a son derece güveniyoruz"
A- A A+
  • Gencay Eroğlu: "Bazıları Lefkoşa'yı zor bir görev görüyor ama benim için zor görev diye bir şey yoktur. Biz bu yola hizmet için çıktık ve bunu da başaracak bilgi, donanım bizlerde vardır"

Sendika başkanı Güven Bengihan ve üst düzey yöneticilerin katıldığı ziyaret son derece olumlu bir atmosferde geçerken, belediyedeki çalışanların sorunları da masaya yatırıldı.

Bengihan: "Büyük onur duyduk"

Ziyarette ilk sözü alan Güven Bengihan, Gencay Eroğlu ve ekibini sendikalarında ağırlamaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

Lefkoşa'nın sendikaları açısından oldukça önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Bengihan "gerek Lefkoşa'nın başkent olması, gerekse de kamu görevlilerinin büyük bir kısmının burada bulunması hasebiyle, sizin adaylığınız bizim için önemlidir" ifadelerini kullandı.

Denktaş: "24 Haziran gecesi büyük bir zafere tanıklık edeceğiz"

Bengihan'ın ardından söz alan DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da "Lefkoşa seçimi bir hizmet seçimidir. Biz hizmet konusunda Gencay Hanım'a son derece güveniyoruz. 32 yıllık bürokrasi deneyimi, zor koşullar altında peşine düştüğü her işi başarıyla sonuçlandırdığını bilen birisiyim. Bu bakımdan kendisine teklifi götürdüğümde ve kabul gördüğünde, içimden 'tamamdır, bu iş bitti, biz bu seçimi aldık' dedi. Şimdi buna daha da inanıyorum. 24 Haziran gecesi büyük bir zafere tanıklık edeceğiz" dedi.

"Ülkenin bir çok yerinden sendika üyeleri Lefkoşa'ya çalışmaya geliyor. Şehre girişi bir sıkıntı, çıkışı bir sıkıntı" diye konuşan Denktaş "bu arkadaşlar, 4 yıl önce enkaz devraldık diyerek göreve geldi. 4 yılda borçları kapatacağız iddiasında da bulundular ancak, hiçbir şekilde bu olmadı, borçlar daha da arttı. Buna rağmen, kalkıp bir de 'borç ödemekten proje yapamadık' demektedirler. Seçime bir ay kala ise bir sürü projeyi tamamlama çalışmaları içinde görüyoruz. 4 yıldır nerede idiniz? 4 yıldır proje yapabilirken neden oturup beklediniz? Halk bunu soruyor ve bizler de soruyoruz" diye konuştu.

Denktaş, sendika yönetiminden, partizanca duygulara kapılmadan, Lefkoşa'ya hizmet anlayışında olan bir yönetim için üyelerini yönlendirmesini istedi.

Eroğlu: "KTAMS'ın emek mücadelesini selamlıyorum"

Ziyarette söz alan DP Lefkoşa Başkan Adayı Gencay Eroğlu da, KTAMS yönetimine teşekkür ederek, sendikanın yıllardır süren emek mücadelesini selamladığını ifade etti.

Gencay Eroğlu "bazıları Lefkoşa'yı zor bir görev görüyor ama benim için zor görev diye bir şey yoktur. Biz bu yola hizmet için çıktık ve bunu da başaracak bilgi, donanım bizlerde vardır" diye konuştu.

"Proje yoksa çalışanlar nasıl çalışsın?"

Seçim çalışmalarında en çok gündeme gelen sorulardan bir tanesinin de LTB'de çalışan sayısının fazlalığı ifade eden Eroğlu "bize göre çalışmayan kişi yoktur, çalıştırılmayan kişi vardır. Bir belediyede proje yoksa, yapılmıyorsa, asli görevleri noksan hale getiriliyorsa, bu çalışanın suçu değil, yönetimin hakkıdır. Bu bağlamda belediyede suçlular çalışanlar değil, bilakis, yönetimdir" dedi.

Göreve geldiği zaman çalışanların haklarını daha da ileriye götürecek bir çok açılımın üzerinde çalıştıklarını kaydeden Eroğlu "bizim belediyeden tek bir kişiyi bile çıkarmak gibi bir düşüncemiz yoktur. Çalışanlarımızla birlikte bir başkent olmaktan çok uzak görüntü çizen şehrimizi ayağa kaldırmaktır" dedi.

"En pahalı su Lefkoşa'da…"

Lefkoşa'da gerek su fiyatları, gerek park cezaları konusunda son derece trajik durumlar yaşandığını ifade eden Eroğlu "Lefkoşalı en pahalı suyu içmektedir. Araba parkı olmayan şehirde, park etmek işine gitmek zorunda kaldığı için park cezaları ödemektedir. Halkımız bu durumlardan rahatsızdır, bunların düzeltilmesi lazım gerekmektedir" diye konuştu.

"Enkaz edebiyatı yapmayacağız, iş yapacağız"

Lefkoşa'nın ağır borç yükü altında bulunduğunu ifade eden Eroğlu "biz yönetime gelince 'enkaz edebiyatı' yağacak değiliz. Durumun farkındayız. İvedilikle alacağımız tedbirlerle birlikte, şehrin gelirlerini artırmayı, gelir gider dengesini oluşturmayı önceliğimiz olarak görmekteyiz. Yaratıcı gelir getirici projelerimiz de vardır. Mesela araba park alanları yaratıp, bunlara parkmetre koyarak gelirlerimizi artırmayı planlıyoruz" dedi.

"Biz su fiyatını 5 TL'yi aşmayacak şekilde düzenleyeceğiz"

Su fiyatları konusunda da çalışmalar yaptıklarını kaydeden Gencay Eroğlu, "bizim uzmanlarımızla yaptığımız çalışmada, şu an 7.50 TL tonundan satılan suyu 5 TL'yi aşmayacak şekilde düzenleme planımız vardır. Fazla kullanımda uygulanan 10 TL tonu fiyatını ise tamamen kaldırmak amacındayız. Lefkoşalının böylesine fahiş su fiyatı ödemesine hiç gerek yoktur. Bu kabul edilebilir bir durum değildir" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.