MEHMETÇİK
okuma süresi: 4 dak.

Ataoğlu, Kıbrıs kültürü meşalesini yaktı

Ataoğlu, Kıbrıs kültürü meşalesini yaktı

Kıbrıs Kültürü Meşalesi Nitovikla'da yakıldı.

Yayın Tarihi: 14/06/18 16:52
okuma süresi: 4 dak.
Ataoğlu, Kıbrıs kültürü meşalesini yaktı
A- A A+

2014 yılından beridir Eco/Agro Nitoviklada yürütülen Kıbrıs Mutfağını ve Kültürünü Öğreniyorum programının final kokteyli dün akşam Eco/Agro Nitovikla'da gerekleşti.

Yoğun bir katılımın olduğu Final kokteyline Turizm ve Çevre Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elçil ve yönetim kurulu ile Mehmetcik Belediye Başkanı Cemil Sarıcizmeli katıldı.

Kıbrıs mutfağına özgü tatların ikram edildiği kokteylede kuzu çevirme yapılarak final yemeği ikramı yapıldı. Programda 2017-2018 döneminde 32 İlk Okuldan 2357 öğrenci ve 268 öğretmen faydalanırken bugüne kadar programa toplam 87 okul, 6739 öğrenci ve 268 öğretmen katılmıştır.

Açılışta ilk kmoşmayı araştırmacı - yazar ve eko turizmci Zekai Altan yapmıştır.

Altan konuşmasında şunlara değindi. " Bizler bir projeyi hibe veya maddi katkı almak iin yapmıyoruz.

Bizler projemizi yaparak kendi olanaklarınız içerisinde uygulamaya koyarız. Sonuçlarına göre de katkı yapanlar katkısını yapar. Kıbrıs Mutfağı ve Kültürü prjoesi de budur. Bu projeye inanan müdür ve öğretmenler, KTÖS, Turizm ve Çevre Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu ile Mehmetcik Belediyesi katkılarını koymuşlardır ve koymaya devam etmektedirler. Bu katkı bizlere değil. Katkı öğrencilerimize yapılmaktadır. Ve bugün işte bu gururu yaşıyoruz. Ve Kıbrıs Kültürü meşalesini yakarak sonsuza dek yanmasını diliyoruz.

Hedef, projenin Milli Eğitim Bakanlığı müfredat programına dahil edilmesi ve her yıl Ekim-Mayıs dönemi içerisinde IV. V. Sınıf öğrencilerine her okula bir gün ayrılarak öğrencilere ulaşım katkısının sağlanarak sürdürülebilirliğini sağlamak için Turizm ve Çevre Bakanlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, paydaş örgüt ve kuruluşların desteği ile Projenin protokola dönüştürülerek her yıl standart bir biçimde uygulanmasının sağlanması en önemli beklentimizdir.

Bu günlere kolay gelmedik. Bedelini ağır ödedik.Anti-demokratik uygulamların, eşitsizliğin ve ayrımcılığın kurbanı edildik.

Gömdüler ve dirildik. Kıbrıs kültürün ve kurucusu olduğumuz eco/agro turizm modelinin yok edilmesine asla izin vermedik ve son nefesimize kadar da izin vermeyeceğiz. Ve bugün bu mücadelenin sonuçlarının şahidi olduk. Bu kültürün yagınlaşması, farkındalığın artırılması ve eco/agro turizm modelin doğru yörüngede sürdürülmesi için de mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu çalışmalara katkı koyan herkese teşekkkür ediyoruz.

Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu konuşmasında, bu alışmayı canı gönülden yürekleri ve inançları ile yürüten ve bu başarıya imza koyan Zekai Altan ve eşi Kader Altanı kutladı. Kültürümüzün yurtd dışında olduğu gibi yurt içinde de tanıtılması ve sürdürlmesi için her türlü abayı ve katkıyı yaparaka artıracağız dedi.

Öğrenci projesine katkıyıa devam edeceklerini dile getirdi.

KTÖS Genel Sekreterri Elçil ise konuşmasında, "bu proje ile ezbercilik yıkılmıştır. Eğitim artık dört duvar arasında değil uygulama ve yerinde yapılan eğitimler ile başarıya ulaşılır dedi.

Ve bu proje ile Nitoviklanın desteklenmesi konusunda çağrıda bulundu. Bu projenin daha da ilerigitmesi için gereken her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.

Mehmetcik Belediye Başkanı Cemil Sarıcizmeli ise konuşmasında, bu proje bir anlamda baş kaldırıdır.

Tarihte bunu okuduk. Bu yalnızca bir yeme ime olgusu değildir. Bu olgunun altında bir kültür yatmaktadır. Ve bu kültürün yok olmasına ve değişimine dur demek için bir algı da yaratılmıştır. Bu pronein daha da ileriye gitmesi için ve Bölgemizde gelişmesi için katkılarımızı devam ettireceğiz" dedi.

Konuşmalardan sonra "Kıbrıs Kültürü Yaşayacak Meşalesi" yakıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.