ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

4 ay boyunca kaçak ve maaşsız çalıştırıldılar

4 ay boyunca kaçak ve maaşsız çalıştırıldılar

Ülkede izinsiz ikamet eden ve çalışma izinsiz çalıştırıldığı tespit edilen 4 Pakistan uyruklu şahıs ile 1 TC vatandaşı ve söz konusu şahısların kaçak kalıp çalışmalarına müsaade ve yardımcı olduğu tespit edilen Zeki Serindere tutuklandı. Zanlılar mahkemede 4 aydan beri maaş almadıklarını ve mağdur olduklarını belirttiler.

Yayın Tarihi: 19/06/18 07:30
okuma süresi: 3 dak.
4 ay boyunca kaçak ve maaşsız çalıştırıldılar
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Ülkede kayıt dışı ikamet edip kaçak çalıştırılan şahıslara yönelik başlatılan mücadele devam ederken, ucuz iş gücü olarak ön izinle ülkeye getirilip maaş ödenmeden gerekli kayıtları yaptırılmadan çalışan yabancı uyruklu şahıslar da tutuklanmaya devam ediyor. Polis ekipleri önceki gün Aslanköy'de gerçekleştirdikleri bir kontrolde 4'ü Pakistan, 1'i TC vatandaşı olan 5 kişiyi ülkede izinsiz ikamet ettikleri ve çalışma izinleri olmadan çalıştıkları gerekçesi ile tutuklandı. Saleem Masıh, Ashar Masıh, Ghulam Abbas, Arshad Ali ve Cemal Demir'in yanı sıra çalışma izinsiz çalışıp izinsiz ikamet eden şahıslara müsaade ve yardımcı olduğu gerekçesi ile Zeki Serindere isimli şahısta tutuklandı. Zanlılar dün tutukluluk talebi ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılırken, zanlılar mahkemede 4 aydan beri maaş almadıklarını ve mağdur olduklarını belirttiler. Mahkeme olay ile ilgili devam eden soruşturma nedeni ile tüm zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

İKAMETGAHLA İLGİLİ SORUŞTURMA YÜRÜTÜLECEK

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Kaya Savaşı mahkemede verdiği ifadesinde, 17 Haziran 2018 tarihinde saat 18:00'de Aslanköy'de Saleem Masıh, Ashar Masıh, Ghulam Abbas, Arshad Ali ve Cemal Demir'in KKTC'de izinsiz ikamet ettiklerinin ve çalışma izinsiz çalıştıklarının tespit edildiğini açıkladı. Zanlıların suçüstü tespit edilerek tutuklandığını belirten Savaşçı, yürütülen soruşturmada zanlı Zeki Serindere'nin zanlıların izinsiz ikamet etmelerine ve çalışma izinsiz çalışmalarına müsaade ettiğinin tespit edildiğini ve derdest emri gereği zanlı Serindere'nin de tutuklandığını açıkladı. Zanlıların ifade verdiğini belirten Savaşçı, bazı zanlıların ifadesinde zanlı Serindere'nin ev kiralayıp kendilerinin orada kalmalarının söylendiğini iddia ettiklerini bu nedenle söz konusu ikametgah ile ilgili soruşturma yapılması gerektiğini belirtti. Yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirten Savaşçı zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.