DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Trump: "Kim Jong-un'a güveniyorum, aramızda 'iyi bir kimya' oluştu

Trump: "Kim Jong-un'a güveniyorum, aramızda 'iyi bir kimya' oluştu

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a güvendiğini ve aralarında 'iyi bir kimyanın' oluştuğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 24/06/18 08:43
okuma süresi: 2 dak.
Trump: "Kim Jong-un'a güveniyorum, aramızda 'iyi bir kimya' oluştu
A- A A+
TBN kanalına konuşan ABD Başkanı Donald Trump, program sunucusunun 'Kim Jong-un'a güvenip güvenmediği' sorusuna, "Evet, kendisiyle iyi ilişki kurduğumu düşünüyorum, aramızda iyi bir kimya oluştu" yanıtını verdi.

Trump, "Ülkesi için, belki de ailesi ya da kendisi için iyi bir şey yapmak istiyor sanırım, fakat o doğru şeyi yapmak istiyor" diye konuştu.

Trump'ın ve Kim Jong Un'un buluştuğu ABD ile Kuzey Kore arasındaki ilk tarihi zirve, 12 Haziran'da Singapur'da yapılmıştı. Görüşmenin ardından Trump, Kuzey Kore ile 'ayrıntılı' bir belge imzaladığını ve Kore yarımadasını nükleer silahlardan arındırma sürecinin 'çok hızlı' başlayacağını vurgulamıştı. Kim Jong-un ise nihai belgenin imzalanmasını, iki ülke arasındaki ilişkilerde 'yeni bir başlangıç' olarak nitelendirmiş ve gelecekte 'büyük değişiklikler' sözü vermişti.

Tarafların imzaladığı belgeye göre ABD, Kuzey Kore'ye güvenlik garantisi vermeyi taahhüt etti, Pyongyang ise Kore yarımadasının nükleer silahlardan tamamen arındırılması koşuluna kararlılıkla bağlı kaldığını teyit etti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.