İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İngiliz kraliyet ailesinden Filistin'e ilk ziyaret

İngiliz kraliyet ailesinden Filistin’e ilk ziyaret

İngiliz Kraliyet ailesinin iki numaralı varisi Cambridge Dükü Prens William, işgal altındaki Filistin topraklarına resmi ziyarette bulunan ilk Kraliyet ailesi üyesi oldu.

Yayın Tarihi: 28/06/18 15:29
okuma süresi: 2 dak.
İngiliz kraliyet ailesinden Filistin’e ilk ziyaret
A- A A+
Resmi törenle karşılanan Prens William'ın Filistin'den protokol dışına çıkarak 'ülke' olarak bahsetmesi ise dikkat çekti. William "İki ülkenin beraber çalışmasından memnuniyet duyuyorum. Daha önce eğitim ve yardım konularında beraberce başarılı çalışmalarımız oldu. Ben de sizin gibi bölgede kalıcı barışın sağlanmasını umuyorum" dedi.

Ortadoğu turu kapsamında önce Lübnan ve İsrail'de resmi temaslarda bulunan Prens William, Çarşamba günü Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la bir araya geldi.

Mahmud Abbas Filistin'e ziyaretinden dolayı Prens William'a teşekkür etti ve bu ziyaretin Filistin ve İngiliz halkları arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacağını inandığını söyledi.

Abbas, İsrail ile Filistin arasındaki barış sürecine de değinerek, "Filistin tarafı, iki devletli çözüm çerçevesinde 1967 sınırlarında her iki tarafın da barış içinde beraber yaşayabilmesi için İsrail ile barış görüşmelerinden yanadır." ifadelerini kullandı.

Prens William daha sonra yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Ramallah'ta bir mülteci kampını ziyaret etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.