GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne Belediyesi yeni hizmet binası tamamlanıyor

Girne Belediyesi yeni hizmet binası tamamlanıyor

Ülkenin en modern, çağdaş kamu binası olma özelliği taşıyacak, Girne Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi'nin İkinci Etabı tamamlanıyor. Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, yeniden göreve seçilmesinin ardından, çalışmaları yerinde inceledi.

Yayın Tarihi: 02/07/18 14:12
okuma süresi: 3 dak.
Girne Belediyesi yeni hizmet binası tamamlanıyor
A- A A+
Girne Belediyesi Hizmet Binası, Kültür Merkezi ve Rekreasyon Düzenleme İkinci Etap Projesi tamamlanıyor.

Yeniden başkanlığa seçilen Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, Girne Belediyesi Yeni Hizmet Binası Kültür ve Kongre Merkezini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Başkan ve beraberindeki heyet, proje sorumlusu Yüksek Mimar Ali Yapıcıoğlu'ndan binadaki işlerle ilgili bilgi aldı.

Girne Belediyesi'nden verilen bilgide, binanın birinci etabına geçmiş dönemden kalan 3 milyon 400 bin TL harcandığı, ikinci etap için ise yetkili firmaya 9 milyon 320 bin TL ödendiği belirtilerek, çevre düzenlemesi hariç işin yüzde 80'inin tamamlandığı kaydedildi.

İkinci etap işlerin, hizmet binası ve hizmet binasına bağlı 400 kişilik Kültür Merkezinin dış cephesinin tamamlanmasını kapsadığı;Kültür Merkezinin, iç donanımlarının (sahne, mekanik, iç mimari) dışında, binanın Ekim ayı sonuna hazır olacağı ve otoparkın ise yılsonuna tamamlanacağı bildirildi.

Çevre düzenlemesi ile birlikte binanın kuzey tarafına yapılması planlanan üç katlı (250 araçlı) otopark projesinin tamamlanması ile Girne'nin bu bölgedeki otopark ihtiyacının karşılanması için de önem taşıdığı belirtildi.

GÜNGÖRDÜ: "ÜLKENİN EN ÇAĞDAŞ KAMU BİNASI"

Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, Girne Belediyesi Hizmet Binası, Kültür ve Kongre Merkezi'nin Kuzey Kıbrıs'ta yeşil bina sertifikası almaya müsait ilk bina ve her geçen gün gelişen, nüfusu artan Girne'de, kamu eliyle yapılan, şehirde özel sektörün yaptığı diğer binalarla yarışacak, modern, çağdaş kamu binası olma özelliği taşıyacağına işaret etti.

Güngördü, binanın özel tasarlanmış pencereler ile 20 KW kendi elektriğini üretecek ve tüm bina ve çevresine düşen yağmur suyunu toplayıp tekrar kullanılmasını sağlayacak şekilde tasarlandığını anlattı.

Binanın dış cephesindeki tüm kaplama taşların ülkemizden temin edildiği belirten Güngördü, belediye hizmet binası ve kültür merkezi için belediyenin öz kaynaklarından toplamda yaklaşık 23 milyon TL harcanacağına vurgu yaptı. Güngördü, binanın tamamlanmasıyla birlikte kentimizde belediyeyle yürütülen hizmet kalitesinin de artacağı ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.