ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Uyuşturucu zanlısı Akwairi'nin itirafı Abushahewa'yı kurtardı

Uyuşturucu zanlısı Akwairi’nin itirafı Abushahewa’yı kurtardı

Mağusa'da Narkotik ekipler tarafından düzenlenen operasyonda tasarrufunda uyuşturucu madde ile uyuşturucu madde satışından elde edildiği düşünülen para bulunan Abdelwahed Akwairi hakkındaki polis soruşturması devam ediyor.

Yayın Tarihi: 03/07/18 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Uyuşturucu zanlısı Akwairi’nin itirafı Abushahewa’yı kurtardı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da aldıkları bir ihbarı değerlendiren Narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda tasarrufunda 15 gram hint kenviri türü uyuşturucu madde, 2 adet öğütücü ve uyuşturucu madde satışından elde edildiği düşünülen 3 bin 450 TL para bulunan Abdelwahed Akwairi isimli üniversite öğrencisi dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. "Kanunsuz uyuşturucu madde ithali ve Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" suçlamaları ile ilgili devam eden soruşturma nedeni ile zanlı hakkında 3 gün daha ek tutukluluk süresi temin edilirken, zanlı Akwairi ile birlikte tutuklanan ancak suçla bir bağlantısı olmadığı ortaya çıkan Enmar Abushahewa serbest bırakıldı.

POLİS SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hasan Selvili mahkemede verdiği ifadesinde, 28 Haziran 2018 tarihinde Narkotik ekipleri tarafından alınan bilgide Barış Sokak'ta bulunan Toros Center Apt.'da ikamet eden zanlı Abdelwaahed Akwairi'nin tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini belirtti. Saat 17:45 sıralarında söz konusu ikametgaha gidildiği zaman zanlı Akwairi'nin beraberindeki Enmar Abushahewa ile apartman girişinde tespit edildiğini kaydeden Selvili, zanlıların üzerinde yapılan aramada zanlı Akwairi'nin giydiği şortun cebinde 1 gram hint keneviri türü uyuşturucu maddenin bulunup emare alındığını açıkladı. Akabinde zanlının ikametgahında arama yapıldığını belirten Selvili, evin çeşitli yerlerinde toplam 14 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde, çalışma masası çekmecesinde uyuşturucu madde satışından elde edildiği düşünülen 3 bin 450 TL ile 50 Stg ve içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 2 adet öğütücünün bulunup emare alındığını açıkladı. Zanlı Akwari'nin poliste verdiği gönüllü ifadesinde suçunu itiraf ettiğini belirten Selvili, zanlı Abushahewa'nın suçla bağlantısının olmadığının tespit edildiğini ve Abushahewa'nın serbest bırakıldığını kaydetti. Zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini belirten Selvili, Akwairi'nin 3 gün daha poliste tutuklu almasını talep etti.

Suçla bağlantısı olduğu tespit edilen 1 şahsın arandığını kaydeden Arkın, emare alınan söz konusu uyuşturucu maddelerin muhafaza edildiği poşetlerin gönderildiği Parmak İzi İnceleme Şubesi'nden gelecek analiz sonuçlarının önemli olduğuna dikkat çekti. Arkın yürütülen soruşturmanın selameti için zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.