İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Sol Hareket: "Halkı koruyucu tedbirler hayata geçirilmeli"

Sol Hareket: "Halkı koruyucu tedbirler hayata geçirilmeli"

Sol Hareket adına yazılı açıklamada bulunan Abdullah Korkmazhan, 4'lü koalisyon hükümetin bir ekonomi politikası olmadığını ve ekonomik kriz karşısında hükümetin acizliğinin faturasını halkın ödemek zorunda bırakıldığını belirterek, TL'nin döviz karşısında değer kaybı ile çaresizlik içerisinde olan halka acımasız zamlar ile bir darbede hükümetin vurduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 11/07/18 12:41
okuma süresi: 2 dak.
Sol Hareket: "Halkı koruyucu tedbirler hayata geçirilmeli"
A- A A+
Halkın büyük bir kesiminin her geçen gün daha da yükselen döviz ve zorlaşan ekonomik koşullar karşısında hayatta kalma mücadelesi verdiğini ve borçlanarak yaşamaya çalıştığını kaydeden Korkmazhan, elektrik ve akaryakıtın yanı sıra dövize endeksli her şeyin zamlandığını, kısa süre önce asgari ücrete yapılan komik artışın iki katı pahalılık yaşandığını ve hayat pahalılığının dayanılmaz boyutlara ulaştığının altını çizdi.

Hükümetin sorunlara çözüm bulmak yerine bahneler yaratarak bunların ardına gizlenmeye çalıştığını ve enkaz edebiyatına sarıldığını kaydeden Korkmazhan, "Elektrik dahil herşeyin zamlanmasını tetikleyen büyük oranda akaryakıta yapılan zamlardır. Akaryakıt fiyatlarının yarısı vergiler ve fonlardır. Yani vergi ve fonlar ile akaryakıt fiyatları maliyetinin iki katına piyasaya sürülmektedir. Ülkemizde akaryakıtın, elektriğin ve hayatın zamlanmasının temel nedeni, dövizin yanı sıra vergi ve fonlardır. Hükümet ettiğini iddia edenler, vergi ve fonlardan feragat ederek halkı rahatlatmayı hiç düşünmüyor mu?" dedi.

Hükümetin attığı her adımın mevcut statükoyu korumaya ve sürdürmeye dönük olduğunun altını çizen Korkmazhan, astronomik ve acımasız zamların geri alınması ve halkı koruyucu ekonomik tedbirlerin hayata geçirilmesini talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.