İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Güç-Sen: "Zamlar zam olmaktan çıktı, vatandaşla alay ediliyor"

Güç-Sen: "Zamlar zam olmaktan çıktı, vatandaşla alay ediliyor"

Güç-Sen Başkanı Derviş Dağman, yaptığı yazılı açıklama ile son elektrik zammını eleştirdi.

Yayın Tarihi: 11/07/18 13:37
okuma süresi: 2 dak.
Güç-Sen: "Zamlar zam olmaktan çıktı, vatandaşla alay ediliyor"
A- A A+
Açıklama şöyle:

"Güç – Sen, Gümrük çalışanları Sendikası olarak yapılan elektrik ve akaryakıt zamının Zam olmaktan öteye geçtiğini ve vatandaşla alay edilir noktasına geldiğini görüyoruz.

Bizim ülkemiz hariç tüm ülkelerde az kazanandan az vergi, çok maaş artışı ve teşvik, çok kazanandan çok vergi az maaş ve az teşvik uygulaması yapılırken malesef bizde tam tersi uygulanmakta ve yapılan zamlarda bunu göstermektedir. Tüm ülkenin elektirik yükü vatandaşın kullandığı konut elektiriğine yapılan zam, insaf sınırlarını aşan vatandaşa yüklenmiş bir zam olmuştur. Akaryakıtda da durum aynidir.

Hükümetin vereceği hayat pahalılığı artışı da yine yüzdelik üzerinden devam edeceğinden malesef çok kazanan çok artış alırken, az kazanan az artış alacaktır. Bu durum kabul edilir bir durum değildir. Bu ülke süratle vergi reforumuna giderek herkesin kazandığı oranında vergi ödemesi vergilerin tahsilatının da Hükümet tarafından tam yapılması sağlanmalıdır.

Yapılacak Hayat pahalılığı artışlarının da totalinin tüm vatandaşlara eşit bölünmesinin yapılması ülke adaleti için gereklidir. Hükümet her sıkıştığında ya kendinin olan kamuyu eleştirir ya da vatandaşı daha da hizaya getirmek için yasa yapar. Bilinmelidir ki yapılan her yasa vatandaşı daha çok sıkmak, özgürlüğünü elinden almaktaır. Hükümetin görevi vatandaşın alım gücünü yükseltmek ve vatandaşının daha özgür yaşamasını sağlamaktır.

Gümrük Çalışanları Sendikası GÜÇ – SEN, bu konu da üzerine düşeni yapacağı gibi toplumun tüm kesimlerini vereceği tüm mücadeleye de destek vermeye hazır olduğunu Kamu oyuna bildirir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.