İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Otelciler Birliği: "Zamlar %50'yi buldu, turizmin sonu getirilecek"

Otelciler Birliği: "Zamlar %50'yi buldu, turizmin sonu getirilecek"

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği elektrik zammını eleştiren bir açıklama yayınladı.

Yayın Tarihi: 11/07/18 13:51
okuma süresi: 2 dak.
Otelciler Birliği: "Zamlar %50'yi buldu, turizmin sonu getirilecek"
A- A A+

Açıklama şöyle:

"Her Platformda Turizmin Lokomotif sektör olduğu ve ülkemiz ekonomisi için ne kadar önemli olduğu kabul edilmektedir. Sektörün en büyük sermayesi olan, en önemli paydaşlarından "Otelcilik Sektörü" 'nün iyi hizmet vermesi, sektörün devamı için ülkemiz adına büyük önem taşımaktadır. Fakat son zamanlarda yükselen girdi maliyetleri, otellerimizin iyi hizmet vermesi bir tarafa, ayakta durmalarını zorlaştırmaktadır.

Otel girdi maliyetlerinden en yüksek ikinci kalemi olan elektriğe Mayıs ayında yapılan %15'lik zammı henüz hazmetmemişken, 10 Temmuz itibarı ile %31'lik bir zam daha yapılması, toplamda %50'yi bulmuştur. Bilindiği üzere turizm sektöründe önceden fiyatlar belirlenip sezon başlamadan anlaşmalar yapılmaktadır. Kesinlikle fiyatlarla oynamanın imkânsız olduğu, sezonun tam ortasında, bu oranda bir zamla, tesislerimiz değil kar etmek, kapılarını kapatmak zorunda kalacak gibi görünmektedir. Ayrıca Bu zamla birlikte, bindiğimiz dalı keserek sadece bu yıl değil önümüzdeki yıllar içinde de telafisi olmayacak, zarar görecek turizmin sonu getirilecektir.

Tüm Dünyada ekonomik krizlerde devlet turizme destek verirken maalesef ülkemizde bunun tam tersi, baltalanmaya çalışılmaktadır.

Soruyoruz: "Dünya ile yarışan bu sektör; dolulukların hızla düştüğü, ulaşımın çok güç ve pahalı olduğu, arzın gitgide azaldığı, ambargolar altındaki ülkemizde, son elektrik darbesiyle nasıl ayakta duracaktır?"

Sektörün devamlılığı için acilen bu zammın geri alınması gerekmektedir. Aksi takdirde tesisler faturalarını ödeyemeyecek, elektriklerinin kesilme tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır.

Saygılarımızla,

KIBRIS TÜRK OTELCİLER BİRLİĞİ

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.