İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Işık'tan zam yorumu: "Softa şaşırtması bir siyasi soygun"

Işık'tan zam yorumu: "Softa şaşırtması bir siyasi soygun"

Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Işık, son zamları eleştiren bir basın açıklaması yayınladı.

Yayın Tarihi: 11/07/18 14:57
okuma süresi: 5 dak.
Işık'tan zam yorumu: "Softa şaşırtması bir siyasi soygun"
A- A A+

Işık'ın açıklaması şöyle:

Derneğimiz elektrik ücretlerinde %40 ve %50 oranına varan bir artışla hükümetin zam yapmasını Derneğimiz tüketicilere yapılmış insafsızca bir haksızlık olduğunu vurgular ve şiddetle protesto etmektedir!

Elektrik ücretlerindeki artış yalnız tüketicilerin sosyal yaşamlarını felç etmeyecek ekonomik sektörlere ve ülke eknomisine de girdi maliyetlerinde zincirleme artışlar ile sekte vuracak ve özellkle temel tüketim ürünlerinde genel fiyat düzeyinin misli ile yükselmesine neden olacaktır. Bu fiyat dengesinde Kuzey Kıbrıs piyasası rekabet avantajlarını yitirecektir. Üretimde pahalı olacak bu piyasa tüketiciler gibi turistler ve yatırımcıları da ülkeden kaçıracağı gerçeğinden hareket ederek Hükümet yapılan zamları geri almalıdır.

Son olarak Mayıs, 2018 ayında yapılan zamlar ile KWS 0-250 dilimi için %15.3 oranında zam ile 52 Krş 60 Krşa; KWS 251-500 dilimi için %13 oranı zam ile 60 Krş-68 Krş'a çıkarılan elektrik ücretlerine yeniden tüketicilerin genel olarak kullandıkları ilk iki dilimlik tarifede elektrik ücretlerine %33-43 oranında zam yapılmasını Derneğimiz Hükümetin intiharı olarak değerlendirmektedir.

İlk KWS 0-250 için %33 zam oranı ile 60 Krş'dan 80 Krşa ikinci KWS 251-500 %43 zam oranı ile 70 Krş'dan100 Krş (1 TL) çıkarılması hiçbir politik ve ekonomik mantıkla bağdaşmamaktadır!

KDV ile %50'ye ulaşacak elektrik ücretlerine yapılan bu zam oranı için hükümetin zam gerekçelerinin hiçbir haklı dayanağı olmadığını derneğimiz önemle vurgulamaktadır.

Aralık 2014 ayından itibaren Dünya petrol piyasa fiyatları varili 115 US Dolardan düştüğü fiyat düzeyinden 50 USD son olarak varili 70 US Dolara yükselmesini petrol fiyatlarındaki artış gerekçesi gösteren hükümetin elektrik ücretlerine zam yapması tam anlamı ile bir "Softa Şaşırtması" bir siyasi soygundur!

Son 4 yıl içerisinde dünya petrol piyasa fiyatlarıda %75 oranına varan düşüşler elektrik faturalarına yansıtlmazken bugün akaryakıt fiaytlarındaki artışın elektrik faturlarına yansıtılması adalet ve hakkaniyet değil bir bir fırsatçılık ve vurgun politikasıdır!

"Kıb-Tek alacaklarını alamaması nedeniyle özel bankalardan alınan borçlar ve astronomik bileşik faizleri ödeyebilmesi için tüketicilerin faturalarına KWH başına yaklaşık 25 krş.'luk ek bir külfet yansıtmaktadır. Hükümet devlet kurum ve kuruluşlarının elektrik tüketimi ve borçarı için bütçeye herhangi bir ödenek koymamakta faturayı tüketicilere çıkarmaktadır.

Bu zamlar tüketicilerde "ŞOK" etkisi yapmıştır. Elektrik ücretlerine yapılan bu zam tüketicileri pahalılık, yokluk, sefalet ve karanlığa mahkum edecektir. Dünyanın en pahalı elektriğini tüketmesi sonucu çağdaş yaşam olanaklarından yoksun ilkel yaşam koşullarına mahkum edilen tüketiciler bu zam ile çılgına dönmüştür. Tüketicilerin feryatlarının telefonlarda değil artık meydanlarda yankılanacağı eylemleri Derneğimizden talep etmekte oldukları bilinmeli ve bu hatalı ve insafsız zam kararından dönülmelidir.

Elektrik Kurumunun tahsil edilemeyen alacaklarının faturasının tüketicilere çıkarılması kabul edilemez. Devlet dairelerinin ve 28 belediye ile turizmde otellerin ve sanayi tesislerinin israf içerisinde kullanmakta oldukları ve ödemedikleri elektrik borçlarını ödemelerini ve bunun faturasını tüketicilere çıkarmaması için derneğimiz hükümete çağrı yapmaktadır.

Derneğimiz, Tüketiciler için bir kabus olan elektrik "Tekeli Trajedisine" son verecek olan bugün AB Troyakasının Güney Kıbrıs Rum Yönetiminden talep ettiği gibi AB. Normları kapsamında KIBTEK'i "Özelleştirmek" suretiyle ülke ekonomisi üzerindeki "SİYASAL SENDİKAL SÖMÜRÜYE SON" vermesi için Hükümete çağrı yapmaktadır.

Derneğimiz elektrik üretiminin serbest bırakılması için tekel yasasına son vermesi ve tüketicilerin kendi elektrik üretimlerine olanak sağlaması için hükümete çağrı yapmaktadır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.