İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Ersin Tatar: "Başkanlığa aday olacağım"

Ersin Tatar: "Başkanlığa aday olacağım"

Kıbrıs Postası TV'de Ulaş Barış'ın hazırlayıp sunduğu Gündem programına katılan UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, UBP Kurultayı'nda başkanlığa aday olacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 12/07/18 07:40
okuma süresi: 3 dak.
Ersin Tatar: "Başkanlığa aday olacağım"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Ertuğrul Senova

Canlı yayında ilk kez adaylığını açıklayan Tatar, "Kendi çevremden de baskı vardır. İlerleyen günlerde detaylı bir şekilde neden aday olduğumu kamuoyuna açıklayacağım" dedi.

Aday olmayı daha önceleri de düşündüğünü fakat yerel seçimlerin hemen ardından aday olduğunu açıklamak istemediğini belirten Tatar, "Ülke genelinde bir yoklama yaptım ki bu benim en büyük hakkım" diyerek, yakında kapsamlı bir basın toplantısıyla adaylığını açıklayacağını duyurdu.

Tatar, kendisinin 18 yıldan bu yana UBP'de siyaset yaptığını, beş yıl Maliye Bakanlığı görevini yürüttüğünü, insanlar tarafından sevilen sayılan bir kişi olduğunu söyleyerek, "Yaptığım değerlendirmeler sonrasında aday olacağım konusunda kararımı verdim. Basmadığım, gitmediğim, kucaklamadığım kimse yoktur. Bu önemli bir özelliktir. İnsanlar beni tanıyor, çalışkan olduğumu biliyor. UBP'liler Derviş Eroğlu geleneğini bulmak istiyor. Aradığında bulmak ister. Diğer taraftan bu memlekette bu kadar büyük bir mertebede bir ekonomist getirilmedi, gerçek bir maliyeciye fırsat verilmedi. Ben bu konuda da kendime güveniyorum" dedi.

Devletin ciğerini bildiğini belirten Tatar, makama talip olduğunu belirterek, "Bu makama talibim çünkü oturduğumda kadrom da hazırdır. Bürokrat ekibim, müsteşarlar, kurum ve kuruluşlarda yer alacak insanlar… Bütün altyapı çalışmalarım tamamdır" ifadelerinde bulundu.

UBP'nin dış politikasının da çok önemli olduğunun altını çizen Tatar, "Bu konuda da bir duruşum, bir görüşüm vardır. Kıbrıs meselesi konusunda zaman zaman açıklamalarım da oldu. Bu deneyime dayalıdır. UBP'nin gözüyle savunabilmek lazım" şeklinde konuştu.

"UBP'nin bu yüce makamına talip olmayı uygun buluyorum" diyen Tatar, başkanlık görevini en iyi şekilde yürütebileceğini belirterek, UBP'nin mevcut Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'le ilgili iddialara ilişkin şöyle konuştu:

"Ben Hüseyin Beyle ilgili konuşmak istemiyorum. Bu konuda bir karar vardır. O konulara girmem doğru olmaz. Ben kendi özelliklerimi anlatacağım."

Tatar Genel Başkanlık konusunda son olarak "Ben daha iyisini yapacağım" ifadelerinde bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.