EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ Akademisyeni Karakaya "IUTOX Yaşam Boyu Başarı Ödülü" ne layık görüldü

LAÜ Akademisyeni Karakaya “IUTOX Yaşam Boyu Başarı Ödülü” ne layık görüldü

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Esat Karakaya, International Union of Toxicology (IUTOX) isimli örgütün "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nelayık görüldü. Karakaya, ödülünü, Belgrat'ta yapılan törenle aldı.

Yayın Tarihi: 11/07/18 16:33
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ Akademisyeni Karakaya “IUTOX Yaşam Boyu Başarı Ödülü” ne layık görüldü
A- A A+
Uluslararası Toksikoloji Birliği'nin(IUTOX) kuruluş tarihinde ilk defa verdiği bu ödüle Türkiye, Avustralya, Asya ve Yunanistan toksikoloji dernekleri tarafından ortak aday LAÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Esat Karakaya gösterildi. Uluslararası Toksikoloji Birliği'nin (IUTOX), 1980 yılında ABD'de kurulan ve merkezi Veston-Virginia olan, 63 ulusal dernek ve 25.000 üyesi ile toksikoloji alanının en büyük bilimsel örgütür diyen Karakaya, örgütün misyonunun ise, dünya çapında toksikoloji bilim ve uygulamaları yoluyla insan sağlığını geliştirerek, insanoğlunun ve çevresinin karşılaştığı toksikolojik sorunların bilgi tabanını arttırmak ve bu bilgiyi gelişletmek olarak ifade etti.

KARAKAYA: ULUSLARARASI TOKSİKOLOJİ KONGRELERİ DÜZENLEYEREK TOPLANTILARIN BAŞKANLIĞINI ÜSTLENDİ

Karakaya, IUTOX'un yönetiminde 2004-2007 yılları arasında başkanlık olmak üzere, 10 yıl görev yaptığını belirterek, akademik yaşamında ise Dünya ve Avrupa Toksikoloji kongreleri olmak üzere 10'un üzerinde uluslararası bilimsel toplantı düzenleyerek toplantıların başkanlığını üstlendiğini ifade etti.Karakayatoplantılarda, gelişmiş ve gelişmekte olan ülke ve bilim insanları arasında kurulan bilimsel ağların zamanla toksikolojinin yeterli düzeyde gelişmediği ülkelerde konunun geliştirilmesine önemli katkılar sağladığını belirtti.

Ödül jürisi, özellikle gelişmekte olan ülkelerde toksikoloji biliminin gelişmesine yaptığı katkıları dikkate alarak, diğer ülke dernekleri tarafından da gösterilen 6 aday arasından, Karakaya'yı "IUTOX Yaşam Boyu Başarı Ödülü" ne layık gördü.Karakayabu ödülü alan ilk toksikologtur.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.