İSKELE
okuma süresi: 3 dak.

İskele Türk Maarif Koleji'nin Bekirpaşa'ya mahkûm kaderi sürüyor!

İskele Türk Maarif Koleji'nin Bekirpaşa'ya mahkûm kaderi sürüyor!

İskele'de Bekirpaşa Lisesi ile 5 yıldır yıldır geçici olarak aynı binayı paylaşan İskele Türk Maarif Koleji hala öğretimini yapacağı yeni binayı bekliyor.

Yayın Tarihi: 16/07/18 07:30
okuma süresi: 3 dak.
İskele Türk Maarif Koleji'nin Bekirpaşa'ya mahkûm kaderi sürüyor!
A- A A+

İskele'de Bekirpaşa Lisesi ile 5 yıldır geçici olarak aynı binayı paylaşan İskele Türk Maarif Koleji hala öğretimini yapacağı yeni binayı bekliyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin de söz konusu bina için ayırdığı 5 milyonluk ödeneğe rağmen önceki hükümet döneminde yetiştirilemeyen bina için yeni hükümet döneminde de İskele Bekirpaşa Lisesi Okul Aile Birliği ilgili bakan Cemal Özyiğit'le görüşmeye çalışıyor ancak bu konuda bakanlığın ilgisiz olduğu belirtiliyor.

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

İskele'de Bekirpaşa Lisesi ile 5 yıldır yıldır geçici olarak aynı binayı paylaşan İskele Türk Maarif Koleji hala öğretimini yapacağı yeni binayı bekliyor.

Yaklaşık beş yüz kişilik öğrenci kapasiteli Bekirpaşa Lisesi binasında öğretim bu nedenle 950 kişi ile devam ediyor.

Hal böyle iken önümüzdeki dönem yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin nerede ve hangi koşullarda öğrenim göreceği ise belirsiz.

Her ne kadar devletin sorumluluğunda olsa da konuyla ilgili gerek belediye gerekse de bölgede oldukça aktif olan İskele Bekir Paşa Lisesi Okul Aile Birliği'nin çabası ile Maarif Kolejinin tahsis edilen arazisi etüt edildi ancak bu konuda çalışmalar ilerlemiyor.

Bakanlıktan üç aydır ses yok…

Türkiye Cumhuriyeti'nin de söz konusu bina için ayırdığı 5 milyonluk ödeneğe rağmen önceki hükümet döneminde yetiştirilemeyen bina için yeni hükümet döneminde de İskele Bekirpaşa Lisesi Okul Aile Birliği ilgili bakan Cemal Özyiğit'le görüşmeye çalışıyor ancak bu konuda bakanlığın ilgisiz olduğu belirtiliyor.

Üç ay kadar önce konuyu bakana bildiren bölge okul aile birliği yetkilileri o günden bu yana yaprağın kıpırdamadığını üstüne üstlük şimdi de bakanla görüşemediklerini belirtiyorlar.

Öte yandan Bakanın bölge halkına "muhafazakâr" olduğu gerekçesi ile de ilgisiz olduğu iddialar arasında…

Kaplan: "Bakan din dersleri ve müfredat polemikleri ile uğraşacağına..."

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası'nın ulaştığı İskele-Karpaz Okul Aile Birlikleri Federasyonu Başkanı Ali Kaplan, Eğitim Bakanına seslenerek "din dersleri ve müfredat polemikleri ile uğraşacağına mevcut okullarda normal ve standart eğitimdeki aksaklıklarla ilgilensin" diye konuştu.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Girne bölgesine biri ilkokul biri de ortaokul olmak üzere iki yeni okul yapılacağını da Şubat ayında vadetmişti. Bu konu hakkında da herhangi bir gelişmenin olmaması dikkat çekiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.