ADLİ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

Polis subayından gazetecilere çirkin saldırı!

Polis subayından gazetecilere çirkin saldırı!

Polis subayı Halil Seven Mağusa Kaza Mahkemesi'ndeki görevi başında bulunan gazetecilere yönelik, emri altındaki polis memurlarına şiddet içeren emir verdi.

Yayın Tarihi: 19/07/18 09:00
okuma süresi: 7 dak.
Polis subayından gazetecilere çirkin saldırı!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Görevi kamuyu en doğru şekilde bilgilendirmek olan gazetecilere yönelik linç girişimleri her geçen gün artıyor. Zor şartlar altında görevini icra etmeye çalışan gazeteciler için bu kez bir polis subayı, emri altındaki polis memurlarına şiddet içerikli emir verdi. Dün sabah Güney Kıbrıs'ta meydana gelen ve bazıları Mağusa'da tespit edilen çalıntı köpek olayı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Mağusa Kaza Mahkemesi'ne suçla ilgili tutuklu getiren Müfettiş Muavini Halil Seven, mahkeme avlusunda görevini yapmaya çalışan basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı. Polis subayı Halil Seven, arkadaşı olan zanlı Fırat Gazioğlu'nu korumak maksadı ile zanlının polis aracından indirilmesinin ardından basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye yönelik emri altındaki polis memurlarına "Basın geçin üstünden" diyerek çirkin bir saldırı emrinde bulundu.

Çalıntı köpeklerin bazılarının kendisine ait mandırada bulunması nedeni ile hakkında soruşturma başlatılan Fırat Gazioğlu, "Hırsızlık mal kabulü", "Kanunsuz mal tasarrufu", "Sahte beyanla kayıt temin etme" ve "Ruhsatsız köpek bulundurmak" suçlamaları ile dün 1 günlük tutukluluk talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme Savunma Makamı'nın itirazı ve dinlettiği tanıkların ifadelerine göre, ağılında 3'ü Güney Kıbrıs'tan çalınan, 12'si ise kayıtsız toplam 15 köpek bulunduran zanlı Gazioğlu hakkındaki soruşturmanın tamamlandığına bulgu yaparken, zanlı Gazioğlu teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

3 KÖPEK ÇALINTI, 12 KÖPEK RUHSATSIZ

Kıbrıs Postası geçtiğimiz hafta sonunda Kıbrıslı bir Rum şahsın şikayeti üzerine polis ekiplerinin operasyon düzenleyerek Gazioğlu'nun ağılında 3'ü Kıbrıslı bir Rum şahsa ait oluğu 12'sinin ise kayıtsız olduğu tespit edilen saf kan köpeklere el koyduğunu yazmıştı. Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Kemal Onbaşı, 14 Temmuz tarihinde zanlı Fırat Gazioğlu'na ait köpek ağılında 2018 yılı Mayıs ayı içerisinde Güney Kıbrıs'tan sirkat edilen bir Rum vatandaşına ait 3 adet köpek tespit edildiğini açıkladı. Söz konusu köpeklerle birlikte ağılda bulunan ve ne şekilde tasarruf edildiği ile ilgili zanlı tarafından yeterli izahat alınamadığından dolayı 15 adet ruhsatsız köpeğin emare olarak alındığını belirten Onbaşı, konu köpeklerin Mağusa Belediyesine ait hayvan barınağına tutanak karşılığında teslim edildiğini söyledi. Zanlı Gazioğlu'nun 16 Temmuz tarihinde belediye barınağında bulunan 15 köpekten 10 tanesini yalan beyan ile kendisininmiş gibi gösterip aldığını ve sahte beyanla kayıt temin ederek ruhsatlandırıp tasarrufuna geçirdiğini açıklayan Onbaşı, 15 Temmuz tarihinde köpeklerin barınağa teslim edilirken barınak sorumlusuna her hangi bir şekilde her kim olursa olsun mahkeme emri olmadan bu köpeklerin verilmeyeceğini bildirdiklerini ifade etti. Onbaşı, buna rağmen konu köpeklerin 10 tanesinin 16 Temmuz tarihinde çiplenerek zanlıya teslim edildiğini ve bununla ilgili de soruşturma başlatıldığını açıkladı.

KIBRISLI BİR RUM DAHA KÖPEĞİ İÇİN POLİSE GELDİ

17 Temmuz tarihinde, zanlı Fırat Gazioğlu'nun ruhsatlandırıp tasarrufuna geçirdiği 10 köpekten 1 tanesinin yine 2018 Mayıs ayı içerisinde Güney Kıbrıs'tan sirkat edilen köpeklerden biri olduğunun tespit edildiğini açıklayan Onbaşı, konu köpekle zanlının kanunsuz tasarruf ettiği 9 köpeğinde tekrar emare olarak alındığını belirtti. Onbaşı, konu 10 köpeğin yine belediyeye ait hayvan barınağına yine tutanak karşılığı teslim edildiğini açıkladı. Onbaşı, ayni gün zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini ve ifadesinde toplam 15 köpeğin 3 tanesinin hayvan beklerken kendi köpeklerine geldiği için aldığını, 3 köpeğin ise arkadaşlarından hediye olduğunu söylediğini belirtti. Köpeklerin Güney Kıbrıs'tan çalındığından dolayı Genel Müdürlük kanalı ile Güney Kıbrıs Polis Müdürlüğüne yazı yazıldığını belirten Onbaşı, gerek görüldüğü halde telefon dökümlerinin de alınacağını ifade etti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın yeni başladığını belirten Onbaşı, zanlının 1 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

"KÖPEKLERİN HEPSİNDE BULAŞICI HASTALIK VAR"

Zanlı Fırat Gazioğlu'nun avukatı talep edilen 1 günlük süreye itirazda bulundu. Zanlı avukatı mahkemede Veteriner Dairesi'nde görevli veteriner hekim ile Mağusa Belediyesi'ne ait hayvan barınağı sorumlusunu mahkemede tanık dinletti. Emare alınan ve barınakta tutulan 15 köpeğin tüm kontrollerinin yapıldığını çalıntı olduğu söylenen 3 köpekten 1 tanesinde de güney menşei çip bulunduğunu söyleyen veteriner hekim, köpeğin zanlı adına değil Kıbrıslı bir Rum'un adına kayıtlı olduğunu söyledi. Barınak sorumlusu tanık ise köpeklerin çiplenmesini kendilerinin yaptığını ve prosedür gereği kayıtsız olan köpeklerin kaydını yaparak zanlıya iade ettiklerini söyledi. Barınak sorumlusu ayrıca konu köpeklerin hepsinin bulaşıcı hastalık taşıdığını ve bu köpekleri barınakta tutmak istemedikleri için ruhsatlandırıp zanlıya iade ettiklerini açıkladı.

GAZİOĞLU TEMİNATLA SERBEST BIRAKILDI

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, savunma makamı tanıklarının şahadetlerinin dikkate alınarak soruşturmanın devam etmesine gerek olmadığını belirtti. Soruşturmanın devam ettiği hususunda bulgu yapmanın mümkün olmadığını açıklayan Asafoğulları, polisin tutukluluk talebini ret etti. Zanlı Fırat Gazioğlu, kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulup KKTC dışına çıkışı men edilerek teminatla serbest bırakıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.