LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ Akademisyenleri, Kılıç ve Portakalcı'nın makaleleri yayınlandı

LAÜ Akademisyenleri, Kılıç ve Portakalcı'nın makaleleri yayınlandı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Esra Aydın Kılıç ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Portakalcı'nın KKTC'de gerçekleştirdikleri iki farklı araştırma EBSCO Indexte yer alan Journal of Life Economics adlı uluslararası hakemli derginin 5. sayısında yayınlandı.

Yayın Tarihi: 22/07/18 13:28
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ Akademisyenleri, Kılıç ve Portakalcı'nın makaleleri yayınlandı
A- A A+

LAÜ'den verilen bilgiye göre, Kılıç, Portakalcı ile birlikte tüketicilerin satın alma davranışına ilişkin olarak yaptıkları araştırmanın sonuçlarını iki ayrı makale olarak yayınlayarak ürüne dönüştürdüklerini söyledi. Kılıç, KKTC'de rekabetin hızla yükseldiğine dikkat çekerek, tüketici davranışlarının anlaşılmasının firmalar için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Kılıç, araştırmalar firmaların pazarlama, reklam ve halkla ilişkiler çalışmalarını geliştirmekte kullanabilecekleri ipuçları sunuyor

Kılıç KKTC'de, Türkiye ve Dünya markaları ile rekabet halinde olan ve markalaşma yolunda ilerleyen yerli firmaların rekabet koşullarına ayak uydurabilmesinde en önemli unsurun tüketicilerin satın alma davranışında rolü olan unsurları anlayarak tüketicinin beğeni, istek ve ihtiyaçlarına cevap verebilmek olduğunun altını çizdi. Satın alma davranışı üzerinde birçok faktörün rolünün bulunmakta olduğunu belirten Kılıç, bu faktörlerin tamamının toplumdan topluma ve kültürden kültüre değişiklik gösterebildiğinden KKTC tüketicisine yönelik yapılan bu tür araştırmaların firmaların pazarlama, reklam ve halkla ilişkiler çalışmalarını geliştirmekte kullanabilecekleri ipuçları sunmakta olduğunu söyledi.

Kılıç, Portakalcı ile birlikte çok boyutlu olarak gerçekleştirdikleri tüketici araştırmasının bazı bölümlerini "Bir Rekabet Aracı Olarak Tüketici Yenilikçiliğinin Satın Alma Davranışına Etkisi" ve "Tüketicilerin Eğitim Durumlarının Satın Alma Davranışında Rolü: Gıda ve Kozmetik Reklamları Özelinde" adlı makalelerde, KKTC'nin Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne ilçelerinde yüzyüze görüşme yoluyla yaptıkları alan araştırılmasının sonuçlarını sunduklarını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.