ADVERTORİAL
okuma süresi: 4 dak.

Dropshipping nedir? Nasıl yapılır?

Dropshipping nedir? Nasıl yapılır?

Elektronik ticarete adım atmak isteyen herkes öncelikle satacak mala ve bu malı depolayacak bir mekana ihtiyaç duymaktadır.

Yayın Tarihi: 24/07/18 01:12
okuma süresi: 4 dak.
Dropshipping nedir? Nasıl yapılır?
A- A A+
Elektronik ticarete adım atmak isteyen herkes öncelikle satacak mala ve bu malı depolayacak bir mekana ihtiyaç duymaktadır. Bu ise lojistik ve stok yönetimine ihtiyacı beraberinde getirecektir. Ticaret sitenizde sattığınınız malların deponunuzda hala olğundan ve zamanında kargoya verildiğinden emin olmalısınız. Aksi takdirde ya biten bir ürünü satarsınız ya da sipariş kargoya çok geç verildiği için müşteri kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Drop shipping sistemi ise sizi bu sıkıntılardan büyük oranda kurtaran ve çok kısa sürüde satış yapabilmenizi sağlayacak sistemin adıdır. Başarısı kanıtlanmıştır ve dünya çapındaki birçok şirket de bu sistemi kullanmaktadır.

Sistem temel olarak şöyle çalışmaktadır. Siz online alışveriş sitenizi kurar ve satmayı düşündüğünüz ürünlere ait bilgileri ve görseleri ayrıntılı bir şekilde bu siteye yüklersiniz. Bu ürünler sizin depolarınızda bulanmamaktadır. Ancak daha önce iletişim kurduğunuz ve bu sisteme göre ticareti benimsemiş olan imalatçı ya da toptancılar sizin adınıza bu ürünleri depolamaktadır. Siteniz üzerinden bir ürün takip edildğinde ve siparişe dönüştürüldüğünde, bunu ilgili malı üreten veya depolayan firmaya bildirir, malın bedelini ödersiniz. Sizin tarafınızdan bildirilen adrese ürün ilgili firma tarafından kargolanır. Müşteri malı teslim alır ve siparişi onaylar. Siz de ürünün sitenizde belirtilen ücretini almış olursunuz. Firmaya önceden zaten ödeme yaptınız. Aradaki fark sizin karınız olur.

İşte bu noktada birkaç soru ortaya çıkıyor. Bu para transferleri nasıl güvenli şekilde gerçekleşecek? Tüm dünyaya mal satabilir miyim? Bu iş için ne kadar giriş sermayesi gerekiyor? ...

Dropshipping yapmak isteyen bir kişinin başlangıç maliyetlerine bakacak olursak;

  • Seçilen e-ticaret platformuna ödenen ücretler
  • Yurtdışında şirket açılması
  • Ödeme alma yöntemi bulunması
  • Yurtdışında banka hesabı açılması
  • Vergiler (Ayrıca vergi prosedürleri ve düzenlemeleri de hatırı sayılır bir iş yükü getirmektedir)
  • Dijital pazarlama (Facebook, Instagram, Google Adwords vs) aracılığıyla müşterilere ulaşabilmek için harcanan ücretler.
  • Para transferi ücretleri

Dolayısıyla toplamda neredeyse 10.000 TL'yi aşan bir maliyetle karşı karşıya kalınmaktadır.

Kolay Dropshipping bu aşamada devreye girmekte ve bu masraf kalemlerinden 5'ini ortadan kaldırarak girişimcilerin başlangıç için ihtiyaç duydukları sermayeyi en aza indirmektedir. Şirket kurulumu, banka hesabı, ödeme yöntemleri gibi yüksek tutarlar başlangıç aşamasında tamamen ortadan kalkmaktadır. Ayrıca para transferleri ve komisyon giderleri gibi ücretlerin yanı sıra tüm vergisel işlemler ve diğer prosedürler de Kolay Dropshipping tarafından üstlenilmektedir.

Kolay Dropshipping'e üye olarak siz de bu fırsattan yararlanabilir, aynı gün dropshipping yapmaya başlayabilirsiniz. Üstelik memnun kalmazsanız 14 gün içinde paranızı iade alabilirsiniz. :::

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.