EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ'lü akademisyen editörlüğünde 'Bebeklik Dönemi'nde Gelişim ve Eğitim' kitabı yayımlandı

UKÜ'lü akademisyen editörlüğünde 'Bebeklik Dönemi'nde Gelişim ve Eğitim' kitabı yayımlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Temel Eğitim BölümüOkul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağla Gür'ün editörlüğünde, "Bebeklik Dönemi'nde Gelişim ve Eğitim: Etkinlik Örnekleriyle 0-3 Yaş" adlı kitap yayımlandı.

Yayın Tarihi: 01/08/18 11:05
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ'lü akademisyen editörlüğünde 'Bebeklik Dönemi'nde Gelişim ve Eğitim' kitabı yayımlandı
A- A A+

Doç. Dr. Çağla Gür kitabın 0-3 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olarak hazırlandığını ve hem teorik bilgiyi hem de uygulama çalışmalarını içerdiğini açıkladı. Okul Öncesi Öğretmenliği Müfredatlarında 0-3 yaş çocukların eğitimine yönelik eksiklikler bulunduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Gür, "Bu eksiklikler kitap için bir başlangıç noktasıydı. Hocalarımızla uzmanlık alanları doğrultusunda iş bölümü yaptık. Konuları paylaştık" dedi.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) Okul Öncesi Öğretmenliği Müfredatı'nda 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı itibarı iledeğişikliklere gidildiğini hatırlatan Doç. Dr. Gür, "Bu değişikliklerden birisi de yeni eklenen Bebeklik Döneminde Gelişim ve Eğitim dersidir. Dersin içeriği kitabımızın kapsamıyla uyumlu olmakla birlikte kitapta uygulamalarda yardımcı olacak etkinlik örnekleride bulunmaktadır" şeklinde konuştu. Kitabın bu kapsamda ders kitabı olarak okutulabileceğini vurgulayan Gür, 0-3 yaşındaki çocuklara yönelik yapılan uygulama ve stajlarda da kaynak olarak kullanılabileceğini kaydetti.

Doç. Dr. Çağla Gür, kitapta yer alan bölümler hakkında ise "Her biri alanında uzman Hocalarımız tarafından hazırlanmıştır" şeklinde konuştu. Doç. Dr. Gür kitabın 0-3 yaş çocuklarla çalışan öğretmen adayları, öğretmenler, meslek profesyonelleri, 0-3 yaş çocuğu olan ebeveynler ve işi çocukla olan herkes için yazıldığını açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.