GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı Gazimağusa'da törenle kutlandı

1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı Gazimağusa'da törenle kutlandı

Kıbrıs'ın Fethi'nin 447'inci yıl dönümü, Efsanevi Türk Mukavemet Teşkilatı'nın 60'ıncı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın 42'inci kuruluşu çerçevesinde bugün Gazimağusa Zafer Anıtı'nda tören düzenlendi.

Yayın Tarihi: 01/08/18 15:59
okuma süresi: 3 dak.
1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı Gazimağusa'da törenle kutlandı
A- A A+

Tören protokol sırasına göre 4'üncü Piyade Alay Komutanlığı Piyade Kurbay Albay Ali Koruk, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Siyasi Parti Genel Başkanları veya Temsilcileri, Muharip Dernekler ve Diğer dernek, kurum ve kuruluşlardan temsilciler Zafer Anıtı'na çelenklerini koyması ile başladı.

Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Teğmen Kadir Akkuş yaptı. Akkuş konuşmasında, "Kıbrıs'ın Fethi'nin 447'inci yıl dönümü, Efsanevi Türk Mukavemet Teşkilatı'nın 60'ıncı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın 42'inci kuruluşunu kutlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın 1971'de, 1958'de,1976'da bu topraklara hayatları pahasına vatan yapan barış ve özgürlük için kanlarını akıtarak geleceği inşa eden atalarımızın emanetini manevi bir güç olarak onurla taşımaktadır. Güvenlik Komutanlığı'mız milletinden aldığı güçle çağdaş silah ve tesisatlara sahip yüksek eğitim ve hazırlık seviyesinde bir askeri güç olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kanının son damlasına kadar savunmaya devam edecektir. Özellikle son günlerde yaşanan acı olayların bize hatırlattığı bir hususa değinmek istiyorum. Dünya'da uluslararası örgütler tarihin hiç bir döneminde olmadığı kadar kurumsallaşmış ve etkin hale gelmiş olabilir, fakat son elli yıldır Kıbrıslı Türkler olarak tecrübe ettiğimiz gerçek hala değişmemiştir. Hiçbir uluslararası güç bizi bizden daha iyi savunamaz ve savunamayacaktır. İşte bu yüzden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; vatanımızı, milletimizi ve geleceğimizi savunmak için muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Bu sözde de dediği gibi vatan savunmasına devam edecektir bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimizi ebediyete intikal etmiş mücahit ve mücaidelerimizi şükranla anıyor, halkımıza gazilerimize ve tüm silah arkadaşlarıma saygılarımı sunuyorum." dedi

Konuşmanın ardından tören sona erdi.

MHA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.