LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Harmancı: "Dövizdeki yükseliş belediyeler için büyük tehdit"

Harmancı: "Dövizdeki yükseliş belediyeler için büyük tehdit"

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Halkın Partisi (HP) Lefkoşa İlçe Başkanı Hasan Sapsızoğlu ile ilçe heyetini kabul ederek görüştü.

Yayın Tarihi: 04/08/18 14:40
okuma süresi: 3 dak.
Harmancı: "Dövizdeki yükseliş belediyeler için büyük tehdit"
A- A A+
HP Lefkoşa İlçe Başkanı Hasan Sapsızoğlu ziyarette yaptığı konuşmada Haziran ayında gerçekleşen yerel seçimlerin ardından muhtarlara ve belediye başkanlarına yönelik ziyaretleri kapsamında Başkan Harmancı ve LTB'yi ziyaret ettiklerini belirterek, Harmancı'ya kabulden ötürü teşekkür etti ve LTB ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.

Başkan Harmancı: İkinci Hayat Pahalılığının bedeli olacak

LTB Başkanı Mehmet Harmancı kabul yaptığı konuşmada HP'nin hükümet ortaklarından birisi olduğunu ve yerel yönetimlerin karşı karşıya kaldığı sorunların aşılmasında hükümetin yardımcı olmasının önemini vurguladı.

LTB'den verilen bilgiye göre, dövizde yaşanan dalgalanmaların gerek belediyelerde gerekse de kamu sektöründe olumsuzluklara yol açtığına vurgu yapan Harmancı, "Bütün ihalelerimizin hammaddesi olan demir, beton vs döviz kaynaklı bileşenlerdir. Dövizdeki her artış örneğin bizim daha az kaldırım yapmamız demek, artık yurttaşlarımıza daha az hizmet götürüyor olmamız demektir" dedi. Bu alanda revize yapılmasının 95 sayılı Belediyeler Yasası'nca kısıtlandığını, bu yüzden de kendilerinin devlet gibi bu durumu değiştirebilme şanslarının bulunmadığını aktardı.
Başkan Harmancı "Hayat pahalılığı, dövizde yaşanan yükseliş ile geçmiş dönemlerde istihdam koşullarının yaratmış olduğu tahribatlar iyi ve doğru iş yapmaya çalışanlarının önüne çıkmıştır. Tüm bu olumsuzluklar gerek kamu, gerekse de belediyeleri aynı şekilde olumsuz olarak etkileniyor. İş yapma oranını düşürüyor. Bunun yanı sıra LTB bugün % 70'in üzerinde personel gideri olan bir belediyedir. Ekonomide yaşanan olumsuzluklar da düşünüldüğünde özellikle 2019 yılında belediyeleri çok zor günler beklemektedir"

Devlet Planlama Örgütü'nün 2018 ikinci çeyrek hayat pahalılığı beklentisinin yüzde 13,5 olduğu, kendi tahminlerinin ise 18'den aşağıya olmayacağını vurgulayan Başkan Harmancı, "Bu, bizim bütçemiz üzerinde tahminen 9 milyon TL'lik ek personel maliyeti demektir. Biz 73 kişi yollarımızı ayırırken, iki hayat pahalılığı bize 185 istihdam yapmışız gibi etki etmiştir." dedi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.