İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Atakan: "Uçaklar full, KKTC uçuşlarında zorluk yok"

Atakan: "Uçaklar full, KKTC uçuşlarında zorluk yok"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, KKTC uçuşlarındaki tek bir uçakta bile, boş koltuk olmadığını belirterek, dolayısıyla Kuzey Kıbrıs uçuşlarında herhangi bir zorluğun olmadığına dikkat çekti ve hava yolu ulaşımına yönelik gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Yayın Tarihi: 05/08/18 09:05
okuma süresi: 4 dak.
Atakan: "Uçaklar full, KKTC uçuşlarında zorluk yok"
A- A A+

• Özellikle Kuzey Kıbrıs uçuşlarında maliyetlerin çok yüksek olduğu ve havayolu şirketlerinin KKTC hükümetinden bir kolaylık sağlamasını bekledikleri yönündeki iddiaları Kıbrıs Postası'na değerlendiren Ulaştırma Bakanı Atakan, KKTC uçuşlarındaki tek bir uçakta bile, boş koltuk olmadığını belirterek, dolayısıyla Kuzey Kıbrıs uçuşlarında herhangi bir zorluğun olmadığına dikkat çekti.

• Bakan Atakan, İstanbul'daki iki havaalanının da genelde full olduğuna dikkat çekerek, Kuzey Kıbrıs'a gelecek olan İstanbul yolcularına alternatif olarak, çok yakın ve ucuz olan Çorlu Havalimanı'na geçmesine yönelik olarak talepte bulunduklarını açıklayarak, Anadolu bölgesindeki öğrencilerin ise, Kayseri Havaalanı'nı alternatif olarak talep ettiklerini dile getirdi.

• Öte yandan, Atakan, Türkiye'deki yeni mevkidaşıyla Kurban Bayramı'ndan önceki hafta görüşmeyi planladıklarını, gündemin yoğun olduğunu ve gündem maddelerinin; "Yollar, limanlar, deniz yolları, havayolu, altyapı ve iletişim" gibi konular olduğunu söyledi.

Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Özellikle Kuzey Kıbrıs uçuşlarında maliyetlerin çok yüksek olduğunu ve havayolu şirketlerinin KKTC hükümetinden bir kolaylık sağlamasını bekledikleri yönündeki iddiaları Kıbrıs Postası'na değerlendiren Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, KKTC uçuşlarındaki tek bir uçakta bile, boş koltuk olmadığını belirterek, dolayısıyla Kuzey Kıbrıs uçuşlarında herhangi bir zorluğun olmadığına dikkat çekti ve hava yolu ulaşımına yönelik gerekli çalışmaların yapılacağını da sözlerine ekledi.

Bakan Atakan, "Bizim 'döviz' gibi bir şanssızlığımız var" diyerek, dövizin son 5-6 yıldır en yüksek seviyede olduğuna işaret etti ve hava yolu ulaşımında her şeyin döviz üzerinden yapıldığını vurguladı.

"Çorlu Havalimanı'nı İstanbul yolcularına alternatif olarak talep ettik"

Atakan, İstanbul'daki iki havaalanının da genelde full olduğuna dikkat çekerek, Kuzey Kıbrıs'a gelecek olan yolcuları, İstanbul'a çok yakın olan Çorlu Havalimanı'nı da alternatif olarak kullanmalarına yönelik yönelik talepte bulunduklarını ifade etti. Çorlu'daki havalimanının daha ucuz olmasından dolayı böyle bir alternatif talebinde bulunduklarını aktaran Tolga Atakan, "Bu tür bir düşüncemiz var, İstanbul'a da yakın, hem de daha ucuz" dedi.

"Kayseri Havaalanı da bir diğer alternatif"

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'nın verilerine göre, KKTC'ye gelen üniversite öğrencilerinin çoğunun, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden olduğunu dile getiren Atakan "Oralardaki öğrencilerimize yönelik de alternatif olarak, daha ucuz olduğu için, Kayseri Havaalanı'na yönlendirilmelerini talep ettik" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'deki mevkidaşımla bayramdan önce görüşmeyi planlıyoruz"

Öte yandan, Ulaştırma Bakanı Atakan, Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçmesinin ardından, yeni mevkidaşıyla Kurban Bayramı'ndan önceki hafta görüşmeyi planladıklarını ve gündemin yoğun olduğunu açıkladı. Atakan, gündem maddelerinin; "Yollar, limanlar, deniz yolları, havayolu, altyapı ve iletişim" gibi konular olduğunu dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.