BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Facebook, çöpçatanlık uygulamasını test etmeye başladı

Facebook, çöpçatanlık uygulamasını test etmeye başladı

Çöpçatanlık uygulamasını kendi geliştiriciler konferansı F8'de duyurduktan iki ay sonra test sürecini başlatan Facebook, sürece şimdilik sadece çalışanlarını dahil ediyor.

Yayın Tarihi: 06/08/18 10:40
okuma süresi: 2 dak.
Facebook, çöpçatanlık uygulamasını test etmeye başladı
A- A A+
Yeni Facebook özelliklerini, kaynak koda bakarak herkesten önce keşfeden ve dünyaya duyuran Manchun Wong, çöpçatanlık uygulamasıyla ilgili de görüntüler ve bilgiler paylaştı.

Buna göre, Facebook, çalışanlarından buluşma profilleri için uydurma bilgiler girmelerini istemiş. Uygulama herkese açılmadan önce bu verilerin silineceği belirtiliyor. Bir ekran görüntüsündeki açıklamalara göre, Facebook çalışanları bu teste gönüllü katılabiliyorlar, ayrıca uygulamaya katkıları ya da uygulamayı kullanıp kullanmamaları, işlerine ya da Facebook'taki kariyerlerine herhangi bir etkide bulunmayacak. Ayrıca, şirketin taciz karşıtı politikası uygulamada da geçerli olacak.

Diğer ekran görüntülerine göre, uygulama cinsiyet, konum, hangi cinsiyetlerle ilgilenildiğini sorarak eşleştirme yapıyor. Wong, yaptığı denemede kendi bilgilerini girebildiğini, ancak Facebook çalışanı olmadığı için profil oluşturamadığını belirtiliyor.

Her ne kadar Facebook'un iç test yapması ürünün herkese açılacağını garanti etmese de, Facebook Dating'in duyurulduğu gün OKCupid ve Tinder'ın sahibi Match Group hisselerinde yüzde 17 düşüş yaşanmıştı.

Facebook Dating'in profilinin Facebook profilinden ayrı tutulacağı ve birbirini beğenen kişilerin profillerini görebileceği belirtilirken, şirket kişilerin buluşma ihtimallerini artırmak için, aynı etkinliklere katılanlara da profil gösterme özelliği sunacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.