LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Başkan Harmancı, İş Kadınları Derneği'ni kabul etti

Başkan Harmancı, İş Kadınları Derneği’ni kabul etti

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı Şenay Ekingen Başkanlığı'ndaki İş Kadınları Derneği(İKD)'ni kabul etti.

Yayın Tarihi: 06/08/18 10:43
okuma süresi: 3 dak.
Başkan Harmancı, İş Kadınları Derneği’ni kabul etti
A- A A+
İş yaşamında kadının yeri, kadınların girişimcilik yaşamında daha aktif olmaları ve eğitim gibi konuların görüşüldüğü görüşme oldukça verimli geçerken bundan sonraki süreçlerde LTB ile İş Kadınları Derneği'nin işbirliğini daha da güçlendirerek ortak projeler üretmek ve belediyenin hem yürütmekte olduğu hem de gelecekte hayata geçirmeyi planladığı proje ve/ çalışmalara derneğin de paydaş olarak katılması konusunda fikir birliğine varıldı.

EKINGEN: "KADINLARLA ILGILI ÇALIŞMALARIYLA ÇOK IYI ROL MODEL OLAN LTB ILE IŞBIRLIĞINI ARTTIRMAK ISTIYORUZ"

İş Kadınları Derneği Başkanı Şenay Ekingen konuşmasına Başkan Mehmet Harmancı'yı birkez daha beldediye başkanlığı seçimi kazandığı için tebrik ederek başladı ve LTB'nin Mehmet Harmancı dönemindeki kadınlara yönelik çalışmalarını ve verilen hizmetlerini büyük bir takdirle takip ettiklerini söyleyerek yeni döneme de bu ve benzeri çalışmaların çeşitlenerek artacağına inanç belirtti. Kadınların desteklenerek, gençlerin de motive edilip yönlendirme programları ve eğitimle desteklenmek sureti ile ekonomiye kanalize edilmesi gerektiğini ifade eden Ekingen bunun ancak iyi bir STÖ-devlet-belediye işbirliği ile uzun solluklu hedef ve programlar düzenlemesiyle başarılabileceğine vurgu yaptı ve bu çerçevede ülkede çok iyi bir rol model olan LTB ile bu işbirliğini daha da sağlam bir zemine oturtmak istediklerini de sözlerine ekledi.

BAŞKAN HARMANCI: "YENİ KADIN SIĞINMA EVİ, YENİ PAZAR YERİ, YARATICI GENÇ GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ PROJELERİMİZDE İKD'NİN ETKİN KATILIMINI SAĞLAYACAĞIZ"

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise toplumda kadınlara yönelik çalışmalar yapan STÖ'lere çok ihtiyaç olduğunu söyleyerek bu konuda çok önemli bir görevi yerine getiren İKD'yi tebrik etti. Toplumda dezavantajlı konumda olan kadınların iş yaşamındaki yerinin daha ileriye taşınması için İKD'ye önemli görevler düştüğünü kaydeden Başkan Harmancı, LTB'nin gerek şu anda sürdürmekte oldukları Sürekli Eğitim Merkezi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi hizmetleri gibi çalışma,kampanya ve projelerde ile 4 yıllık dönemde hayata geçirecekleri Yeni Kadın Sığınma Evi, Yeni Pazar Yeri, Bandabuliya Toptancılar bölümünde kurulacak Yaratıcı Genç Girişimcilik Merkezi gibi ciddi projelerde İKD'nin de katılımı için Dernek yönetimi ile fikir birliğine vardıklarını vurguladı. Bundan sonra ilgili alanlardaki çalışmalarda İKD ile işbirliğini arttıracaklarına değinen Başkan Harmancı, "İKD kurumsal olarak iyi bir ortakolacağına yürekten inanıyorum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.