BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Facebook, iTunes ve Spotify'dan 'nefret söylemi'ne karşı ortak tavır

Facebook, iTunes ve Spotify'dan 'nefret söylemi'ne karşı ortak tavır

Facebook, iTunes ve Spotify, sağcı komplo teorisyeni Alex Jones'un ve Jones'un markası InfoWars'un yüzlerce yayınını platformlarından kaldırdı.

Yayın Tarihi: 06/08/18 18:30
okuma süresi: 2 dak.
Facebook, iTunes ve Spotify'dan 'nefret söylemi'ne karşı ortak tavır
A- A A+
Apple'dan yapılan açıklamada, Alex Jones'un ve InfoWars'un yayınlarının tamamına yakınının iTunes'dan ve yayın akışı uygulamalarından kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada 'nefret söylemine hoşgörü gösterilmediği' ifadesini kullanıldı.

Facebook da Alex Jones'a ait olan 4 sayfayı sitenin 'nefret söylemi' ve 'zorbalıkla' ilgili politikalarını ihlal etmesi nedeniyle platformundan kaldırdığını duyurdu. Bu sayfalarda Müslümanlar, göçmenler ve trans bireyler için alçaltıcı ifadeler kullanıldığı belirtildi.

Facebook ayrıca Alex Jones'un kişisel porfilini de 1 aylığına dondurdu. Müzik veri ve akış servisi Spotify da 'The Alex Jones Show'u nefret söylemiyle ilgili politikalarının ihlal edilmesi nedeniyle yayın akışı listelerinden çıkardığını açıkladı.

KOMPLO TEORİLERİ NEDENİYLE ELEŞTİRİLERİN ODAĞINDAYDI

ABD'de 11 Eylül saldırılarını, Washington yönetiminin planladığına dair komplo teorileri nedeniyle yaygın biçimde eleştirilen Alex Jones, 2012'de Sandy Hook İlkokulu'nda yaşanan ve 26 kişinin öldüğü silahlı saldırının arkasında da 'ülkede silah sahiplliğine kısıtlama getirmek isteyen sol eğilimli güçlerin' olduğunu öne sürmüştü.

Saldırının kurbanı 2 çocuğun ailesi Jones'a en az 1 milyon dolarlık iftira davası açmış bunun üzerinde saldırının gerçekleştiğini kabul etmek zorunda kalan Jones bu kez açıklamalarının 'ifade özgürlüğü' kapsamında yapıldığını savunmaya başlamıştı.

YouTube da temmuz ayında, 2.4 milyondan fazla takipçisi olan Jones'un kanalından 4 videoyu kaldırmıştı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.