GÖZDEN KAÇMAYANLAR
okuma süresi: 2 dak.

Listede Allahverdi Kılıç neden yok?

Listede Allahverdi Kılıç neden yok?

Güney Kıbrıs medyasının gözden kaçırdığı detay #gözdenkaçmadı

Yayın Tarihi: 07/08/18 11:28
okuma süresi: 2 dak.
Listede Allahverdi Kılıç neden yok?
A- A A+
Yoğun gündem içerisinde, Rum Medyası'nda yayınlanan bir haber tartışma yarattı..

Politis'te bir süredir yayınlanmakta olan "Kıbrıs: Cezalandırılmamış suçlar dosyası... "Bir gecede 10 Kıbrıslı Türk'ü öldürdüler" adlı haberin son yayınlanan bölümünde, "Mağusa'dan bir grup Polis, toplam 10 Kıbrıslı Türk'ü kaçırıp öldürdü" diye yansıtıldı.

Haberde, Rum Polisi'nin 6 Kıbrıslı Türk'ün 11 Mayıs 1964 tarihinde Mağusa'da hangi şartlar altında öldürüldüğünü araştırmak için açtığı 3 dava dosyasında da, aynı şüphelilerin isimlerinin tekrarlanmakta olduğu belirtiliyor.

Konuyla ilgili bizlerle görüşünü paylaşan bir hukukçu, Rum Yargısının, 1963-1974 Dönemi olaylar ile ilgili hassasiyetinin önemli olduğuna vurgu yaparken, bir eksikliği de gündeme getirdi...

Hukukçu, " Güney Kıbrıs Yargısı, neden sadece 1974'ü sorguluyor, O dönemin peşine düşüyor da 1996'da öldürülen Allahverdi Kılıç'ı sorgulamıyor?" diye soruyor...

Bu önemli detayla ilgili haberlerimize devam edeceğiz...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.